ΕΙΔΗΣΕΙΣ
pao 2016

Προβάδισμα για ΠΑΟ, ευρωπαϊκή «επιστροφή» με «Χ» της ΑΕΚ, «ζωντανός» και ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά τις ισοπαλίες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Champions League,  στην μάχη των προκριματικών του Europa League ρίχτηκαν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Σεντ Ετιέν – ΑΕΚ 0-0

Άριστα προετοιμασμένη και στημένη, η ΑΕΚ βραχυκύκλωσε την Σεντ Ετιέν στην ευρωπαϊκή επιστροφή της και έφυγε από τη Γαλλία με θετικό αποτέλεσμα (0-0), το οποίο της δίνει πολλές ελπίδες για την πρόκριση!

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη έγινε όπως έπρεπε. Με εμφάνιση ομάδας και με θετικό αποτέλεσμα. Και ύπουλο, όμως, ταυτόχρονα… Για την ακρίβεια, το 0-0 είναι το πιο ύπουλο αποτέλεσμα και σίγουρα τίποτα δεν έχει κριθεί από τώρα. Η Ενωση είδε ποια ομάδα έχει απέναντι της, σίγουρα δεν πρέπει να τη φοβάται αλλά θα είναι και… έγκλημα αν πιστέψει ότι την έχει αποκλείσει. Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ είναι ανοιχτή σε όλα αλλά αν η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιαστεί ξανά το ίδιο συγκεντρωμένη στο πλάνο της, τότε οι πιθανότητες της θα αυξηθούν. Θα έχει, άλλωστε, δίπλα της, δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της!

Παναθηναϊκός – ΑΪΚ 1-0

Σοβαρός, πειθαρχημένος και χωρίς να βγάλει άγχος στο παιχνίδι του όσο το 0-0 παρέμενε, ο Παναθηναϊκός έδειξε «κρύο» αίμα και με μια κεφαλιά του Μολέδο στο 79′ πάει στη Σουηδία για τη ρεβάνς με την ΑΪΚ έχοντας «καθαρό» σκορ (1-0)!

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε και που ήταν το δίκαιο από το παιχνίδι της Λεωφόρου. Το ένα γκολ, βέβαια, δεν έχει να πει κάτι, αλλά είναι ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας. Απόλυτα σοβαρή η ομάδα του Στραματσόνι, έκανε αλλαγές και προσπάθησε να το αλλάξει από νωρίς ο Ιταλός όταν έβλεπε πως κάτι δεν «τράβαγε», ναι μεν υπήρξαν παίκτες που δεν έδωσαν όσα θα μπορούσαν σ’ ένα τέτοιο ματς, αλλά το θετικό αποτέλεσμα ήρθε, ακόμα κι αν δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για απόλυτη ασφάλεια με αυτό το 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στίλ, Μέστο, Χούλτ, Κουτρουμπής (46′ Βιγιαφάνιες), Ιβάνοφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88′ Λουντ), Γουακάσο (70′ Λέτο), Μπέργκ

ΑΪΚ: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87′ Σαλέτρος), Σακάρι, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (65′ Γιασίν), Πάτρικ

Αλκμάαρ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε από το 36′ με την πλάτη στον τοίχο στην έδρα της Άλκμααρ, μετά από λανθασμένη αντίδραση της άμυνάς του, όμως το τελικό 1-0 του αφήνει πιθανότητες για τη ρεβάνς!

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε πολύ λογικά άκρως αμυντική διάταξη. Απέναντι σε μία ποιοτική αντίπαλο όπως η Άλκμααρ που μεσοεπιθετικά είναι δεδομένα ανώτερη του ΠΑΣ Γιάννινα το ζητούμενο ήταν το μηδέν στην άμυνα. Ένα σοβαρό λάθος και μία αδράνεια υπήρξε στο παιχνίδι και αρκούσε για να στοιχίσει το 1-0. Ένα απόλυτα αξιοπρεπές σκορ. Σίγουρα οι Γιαννιώτες δεν έχουν τόσες ελπίδες με τους Ολλανδούς όμως από την στιγμή που η ρεβάνς είναι στην Ελλάδα όλα μπορούν να γίνουν.

Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου):
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία) 0-0
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 1-1
Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία)-Σεντερίσκε (Δανία) 1-2
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ρίο Άβε (Πορτογαλία) 0-0
Γέλγκαβα (Λετονία)-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 1-1
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) 0-1
Λιλ (Γαλλία)-Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 1-1
Ολεκσάντριγια (Ουκρανία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 0-3
Χεράκλες (Ολλανδία)-Αρούκα (Πορτογαλία) 1-1
Τορπέντο Ζόντινο (Λευκορωσία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 0-0
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 1-2
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Ριέκα (Κροατία) 0-0
Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) – Κράσνονταρ (Ρωσία) 0-3
Γκρασχόπερς (Ελβετία)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 2-1
Λουκέρνη (Ελβετία)-Σασουόλο (Ιταλία) 1-1
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 1-1
Γκενκ (Βέλγιο)-Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) 1-0
Οσμανλισπόρ (Τουρκία)-Νόμε Κάλιου (Εσθονία) 1-0
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) – ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) 1-0
Παντούρι (Ρουμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-3
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ)-Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 2-0
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπρόντμπι (Δανία) 1-0
Βιντεότον (Ουγγαρία)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-1
Γάνδη (Βέλγιο)-Βιτορούλ Κονστάντσα (Ρουμανία) 5-0
Αλκμάαρ (Ολλανδία)-ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0
Αμπερντίν (Σκοτία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-1
Ντομζάλε (Σλοβενία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 2-1
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-0