ΕΙΔΗΣΕΙΣ
parko-1

Πρασινίζει και ομορφαίνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα πιο ανθρώπινο, πιο πράσινο και φιλικό προς τον πολίτη περιβάλλον, θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή επιχειρηματιών αλλά και κατοίκων.

Όπως αποφασίστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, θα τοποθετηθούν έξω από εισόδους σχολείων μεταλλικές κατασκευές με ενσωματωμένο καθιστικό – παγκάκι, που το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από μια δενδροδόχο με πυκνή φύτευση.

Τέτοιου είδους κατασκευές υπάρχουν ήδη στο κέντρο της πόλης και εχθές αποφασίστηκε η τοποθέτηση ακόμα έξι μικρών φορητών κήπων με παγκάκι («Green Spots»), δωρεά της εταιρίας Παπαστράτος.

pagkaki-green-spot

Η δράση αυτή σύμφωνα με το Δήμο Θεσσαλονίκης «στοχεύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του τοπίου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται στάσεις αναμονής και ξεκούρασης σε σημεία της πόλης, όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Την ίδια στιγμή, μία μικρή όαση προσπαθούν να φτιάξουν στην οδό Παύλου Μελά, δίπλα από τον πεζόδρομο της Ζεύξιδος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο δήμος και οι καταστηματάρχες.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το τελευταίο διάστημα έχει φτιαχτεί ξανά με μεράκι ένας κήπος με υπέροχα λουλούδια και αρωματικά φυτά που φτιάχνουν τη διάθεση σε περαστικούς, κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής.

parko-zeuxidos

Ένας από τους καταστηματάρχες δήλωσε στο press724 ενθουσιασμένος με τη δράση αυτή, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται και καταστρέφουν αυτό που έχει φτιαχτεί με κόπο εδώ και μερικά χρόνια. Γειτονικό καφέ είχε την πρωτοβουλία και βοήθησε να φτιαχτεί ο κήπος με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ας ελπίσουμε πως οι κατασκευές και τα πάρκα θα δώσουν μία άλλη εικόνα στο κέντρο της πόλης αλλά και πως δεν θα γίνουν βορά στα χέρια βανδάλων, όπως έχει παρατηρηθεί δεκάδες φορές μέχρι σήμερα.