Παντεσπάνι με 3/4 φλυτζάνι αλεύρι και τρία κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, μισό ζάχαρη, τρία αυγά , κανέλα μία κ.σ. λίγο γαρίφαλο τριμμένο, αλάτι και 3/4 καρύδια ψήνετε στους 175 βαθμους για μισή ώρα.
Το κόλπο εδώ είναι να μη ξεφουσκώσει στο χτύπημα. Περίπου 10 λεπτά χρειάζεται χτύπημα.
Σιρόπι με 1 φλυτζάνι ζάχαρη ένάμισυ φλυτζάνι νερό το αφήνουμε πέντε λεπτά αφού πάρει βράση και στο τέλος ρίχνουμε λιγο κονιακ.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Και η κρέμα….πανδαισία.
Μισό φλιτζάνι αλεύρι, ένα ζάχαρη, τρεις κρόκοι αυγών, λίγο αλάτι, γάλα
Ένα λίτρο και δύο βανίλιες. Στην αρχή ανακατεύουμε τα υλικά κρατώντας λίγο από το γάλα. Γίνονται σαν πολτός. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε περίπου 20 λεπτά για να μην μυρίζει αλευρίλα δηλαδή να ψηθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε πάνω από το σιροπιασμένο.
Και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
Κάπου διάβασα ότι η κρέμα παίρνει βελούδινη μορφή αν προσθέσεις στο τέλος κρέμα γάλακτος. Το έκανα με μια λάιτ και πραγματικά είναι υπέροχη.
της Χριστίνας Φαρδή απο Γευσιτεχνηματα και οχι μονο