ΕΙΔΗΣΕΙΣ
mpotiliarisma tsimiski

Ποιό είναι το λάθος η διαδρομή ή ο δρόμος

Τον τελευταίο καιρό δεν μεταβαίνω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με το ιδιωτικό αυτοκίνητο μου, μετακινούμαι με την αστική συγκοινωνία.

Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στην μετακίνηση μου με την αστική συγκοινωνία -αυτό είναι άλλο θέμα – αναγκαστικά, για να μεταβώ σε κάποιες περιοχές, να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μου και θα πρέπει να διασχίσω την πόλη.

Το σημείο όμως που με προβληματίζει ιδίως μεταξύ των ωρών 10,30 με 13,00 είναι από την ΧΑΝΘ μέχρι την Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα η Τσιμισκή και η προέκταση της.

Και γιατί όλα αυτά, να με συγχωρέσουν οι ειδικοί (αρχιτέκτονες, εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι συγκοινωνιολόγοι και λοιποί) αλλά ως χρήστης θα αναφέρω τα προβλήματα όπως τα ζω και τις αιτίες κατά την άποψη μου.

Οι τρείς λωρίδες γίνονται δύο λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων. Η αστυνομία γράφει του παρανομούντες και ο/η οδηγός παρκάρει «για ένα λεπτό» από πίσω.

Μήπως αν οριστούν κάποια σημεία που δεν θα ενοχλούν την κίνηση των αυτοκινήτων, να μπορείς να αποβιβάζεις και να επιβιβάζεις θα ήταν ωφέλιμο έστω και στους κάθετους δρόμους;

Τα ταξί μπαίνουν – βγαίνουν στην λεωφορειολωρίδα  με αποτέλεσμα να δημιουργούν εκνευρισμό στους οδηγούς που είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν μια λωρίδα και κινούνται μέτρο-μέτρο και να πετάγεται μπροστά τους ή να παρκάρει στην Ικτίνου και την Αριστοτέλους έξω – έξω στις πιάτσες των ταξί και να αναγκάζουν τα λεωφορεία να βγαίνουν από την λεωφορειολωρίδα  και να μπαίνουν στη διπλανή λωρίδα.

Εάν λοιπόν κάνεις το λάθος και επιλέξεις την Τσιμισκή για να διασχίσεις την πόλη, δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατί, μα κάποιοι προνόησαν γι’ αυτό. Οι δρόμοι που σου επιτρέπουν την άνοδο είναι μετά την Διαγώνιο δηλαδή έχεις διανύσει την μισή διαδρομή και φυσικά δεν έχει νόημα να ανέβεις στην παράλληλη οδό Ερμού ή την Εγνατία στην οποία δεν μπορείς να μπεις -με κατεύθυνση προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό- παρά μόνο στη Βενιζέλου.

Καλό είναι λοιπόν όταν θέλετε να διασχίσετε την πόλη προς δυτικά να ακολουθήσετε την Εγνατία είναι… λίγο καλύτερα.

Τώρα για την μετακίνηση σας από δυτική προς ανατολική Θεσσαλονίκη είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία και ειδικά αυτή της Μητροπόλεως. Στην οποία για να λέμε και σύκα-σύκα, δεν ευθύνονται  οι αρχές αλλά οι ίδιοι οι οδηγοί. Μία πρόταση που έχω να κάνω είναι να απαγορευθεί η στάθμευση στην Μητροπόλεως και οι μόνιμοι κάτοικοι της Μητροπόλεως, να επιδοτηθούν για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους σε πάρκινγκ.

Καλό είναι όταν σχεδιάζεται κάτι στη πόλη να σχεδιάζεται για την διευκόλυνση των πολιτών και όχι να του δυσκολέψει την ζωή.

Θ.Ε.

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.