ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιά θα είναι η συνολική επιβάρυνση για τα F-16 σύμφωνα με τον Τζανακόπουλο;

Ύψους 1,1 δισ. ευρώ και σε βάθος 10 – 15 ετών θα είναι η πραγματική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό από τη συμφωνία των 2,4 δισ. με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, στην οποία χαίρομαι που επιμένουν όλοι τόσο πολύ, αποτελεί καταρχήν μία αναγκαία συμφωνία για να μην απαξιωθεί ένας πολύ μεγάλος στόλος αεροπλάνων για τον οποίο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με τις συμφωνίες που έκλειναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν δαπανήσει δεκάδες δισ. ευρώ», παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Για το κόστος της αναβάθμισης ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι ύψους 1,1 δισ., το σύνολο βεβαίως της συμφωνίας είναι 2,4 δισ.μ αλλά αυτά δεν επιβαρύνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου». «Το 1,1 δισ. θα επιβαρύνει τον ελληνικό προϋπολογισμό σε ένα βάθος 10ετίας -15ετίας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι πρόκειται για μία συμφωνία η οποία είναι επωφελής, «στον βαθμό βεβαίως που την εντάσσουμε στο συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή στο πλαίσιο της αεράμυνας της χώρας», ενώ εκτίμησε ότι «όλη η φασαρία που έχει γίνει είναι ολίγον υπερβολική».