ΕΙΔΗΣΕΙΣ
vietnam

«Πλημμύρισε» από γεύσεις της βόρειας Ελλάδας το Βιετνάμ

Στο μακρινό Βιετνάμ ταξίδεψαν το ελαιόλαδο, οι ελιές, η φέτα, τα μυρωδικά, το μέλι και το κρασί της Χαλκιδικής, αλλά και η ιδιαίτερη βορειοελλαδική γαστρονομία, κλέβοντας τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση και τη διατροφική αξία τους.

Το γευστικό αυτό ταξίδι έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη Χόι Αν. Μάλιστα, εταιρίες του Βιετνάμ έδειξαν ενδιαφέρον για να προμηθευτούν μελλοντικά τα προϊόντα της περιοχής, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με τη χώρα μας.

Στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχαν 12 αποστολές από όλον τον κόσμο με στόχο την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας τους. Για την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού, κάθε αποστολή ανέλαβε για μία εβδομάδα καθημερινά να μαγειρεύει και να παρουσιάζει τις δικές της συνταγές σε ένα τοπικό εστιατόριο. Μάλιστα, η ελληνική αποστολή προσέφερε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, βασισμένες στη μεσογειακή διατροφή.

Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν στο Βιετνάμ ο πρόεδρός της Γιώργος Μαστροδημήτρης και ο αντιπρόεδρός της Χρήστος Γκότσης.
«Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον αρωγός των προσπαθειών της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας, με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει μια διακριτή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη» αναφέρουν οι Βορειοελλαδίτες σεφ.