ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kontonis

Πλήρη «υποταγή» απαιτεί η FIFA, αλλιώς Grexit

Την πλήρη «υποταγή» της κυβέρνησης για να μην αποκλείσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ζητά με την επιστολή της η FIFA. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ,» στο τελεσίγραφο που θα εκπνεύσει στις 15 Απριλίου δεν απαιτείται μόνο η επανέναρξη του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και η κατάργηση νέων και παλιότερων νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει πάρει το κράτος και αφορούν το ποδόσφαιρο.

Ζητά την σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι’ αυτόν του Σταύρου Κοντονή.

Απαιτεί την ακύρωση του πρόσφατου νομοθετήματος που δίνει την δυνατότητα στον υφυπουργό να διακόπτει διοργανώσεις, ενώ αντιδρά και στην απόφαση της κυβέρνησης να δικάζει τις υποθέσεις ντόπινγκ ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο και όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ.

Επίσης, στην επιστολή τονίζεται πως δεν έχει καμία σημασία για την παγκόσμια ομοσπονδίας ποδοσφαίρου η απόφαση του ΣτΕ καθώς είναι όργανο που δεν αναγνωρίζεται.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση στα άκρα αν οι πάντες δεν συμμορφωθούν με τις εντολές της.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Μέσα στις επόμενες ημέρες και όχι σήμερα θα απαντήσει με σχετική επιστολή η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κύκλοι του υφυπουργείου αθλητισμού. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν προέβη σε καμία κίνηση από αυτές που τις διαμηνύθηκαν στην τελευταία της συνάντηση με τον κ. Κοντονή, είναι αδύνατον να επαναρχίσει το Κύπελλο. Η επανέναρξη του Κυπέλλου εξαρτάται άμεσα από την κάθαρση, όπως ακριβώς την εξήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Επομένως, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση του Κυπέλλου τα πάντα εξαρτώνται από τις κινήσεις της ΕΠΟ.

Αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση στο ΣτΕ για το κύπελλο και την προσφυγή που είχε καταθέσει η ΕΠΟ ενάντια στην απόφαση ματαίωσης της διοργάνωσης.  Η αιτία της αναβολής ήταν η αποχή των δικηγόρων και η νέα ημερομηνία ορίστηκε η 19η Απριλίου.

Αυτό σημαίνει πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να βγάλει από την δύσκολη θέση την Κυβέρνηση κρίνοντας αντισυνταγματική την διάταξη και πλέον ο Σταύρος Κοντονής με τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να βρουν την λύση για να μην μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο περιθώριο.

Τις τελευταίες ώρες από την πλευρά του υπουργείου γίνεται  μία προσπάθεια να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ και όχι των προέδρων για να μη υπάρχει πρόβλημα με την συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ υπάρχει η φημολογία πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης έχει αλλάξει θέση και σκέφτεται την παραίτησή του.

Πηγή: Καθημερινή