ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τη βουλευτή και πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αρχηγοί κομμάτων, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της γαλάζιας παράταξης, το δικαστικό σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και πρέσβεις αποχαιρετούν αυτήν την ώρα στη Μητρόπολη Αθηνών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Γύρω από το φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται νέοι-μέλη συλλόγων Κρητών από ολόκληρη την Αττική που ντυμένοι με παραδοσιακές στολές τιμούν τη μνήμη του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πλήθος πολιτών έχει κατακλύσει τους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη.
ΚΗΔΕΊΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η σορός του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στις επτά το πρωί, καλυμμένη με τη γαλανόλευκη στη Μητρόπολη, όπου μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα.

Την υποδέχθηκαν η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τη βουλευτή και πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη. Βουλευτές, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργοί, αλλά και χιλιάδες πολίτες συρρέουν στη Μητρόπολη, με τη συγκίνηση για την απώλεια του πολιτικού που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ιστορία της Μεταπολεμικής Ελλάδας να είναι διάχυτη σε όλα τα πρόσωπα.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κηδεία
Στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, τους επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κυυπριακής Δημοκρατίας και προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κηδεία
Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα μεταφερθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί με μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα Χανίων. Εκεί θα την υποδεχθεί ο Όμιλος Βρακοφόρων, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων. Κοσμοσυρροή αναμένεται και κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα, ενώ η προσέλευση του κόσμου θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό και αύριο το πρωί.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κηδεία
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης, στη γενέτειρά του, στα Χανιά και στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο. Την Μαρίκα Μητσοτάκη.