ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση στο Λονδίνο: Δύο ακόμα Γάλλοι και δύο Αυστραλές μεταξύ των νεκρών

Ένας Γάλλος, ο οποίος φερόταν ως αγνοούμενος έπειτα από την επίθεση του Σαββάτου στην Γέφυρα του Λονδίνου, ταυτοποιήθηκε μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Ζαν Ιβ Λεντριάν σε ανακοίνωσή του. Λίγες ώρες αργότερα, από τον Τάμεση ανασύρθηκε το πτώμα ενός ακόμα αγνοούμενου, Γάλλου πολίτη.


Νεκροί είναι οι Γάλλοι Αλεξάντρ Πιζάρ, 26 ετών, ο οποίος εργαζόταν περίπου εννέα μήνες ως σερβιτόρος στο Λονδίνο, ο 36χρονος σεφ Σεμπαστιέν Μπελανζέ και ο Ζαβιέ Τομάς, 45 ετών, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο για το Σαββατοκύριακο. Η αστυνομία του Λονδίνου είχε ανακοινώσει αργά χθες το βράδυ ότι εκφράζονται φόβοι πως ο Τομάς έπεσε στον Τάμεση αφού χτυπήθηκε από το φορτηγό των δραστών και πνίγηκε. Η σύντροφός του με την οποία περπατούσαν πάνω στη γέφυρα νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη.

Τελικά το πτώμα του ανασύρθηκε το πρωί της Τετάρτης από τον ποταμό.

Ο Σεμπαστιέν Μπελανζέ

Ο Αλεξάντρ Πιζάρ

Ο Ζαβιέ Τομάς

Την ίδια ώρα, η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένας δεύτερος αυστραλός πολίτης επιβεβαιώθηκε ότι έχασε τη ζωή του από την επίθεση του Σαββάτου κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι. «Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν ζητήσει να αναμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των θυμάτων και την επίσημη ενημέρωση των οικογενειών τους, προτού δώσουμε τα ονόματά τους στην δημοσιότητα», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αυστραλή ΥΠΕΞ Τζούλι Μπίσοπ.

Μέχρι στιγμής στα θύματα περιλαμβάνονται υπήκοοι της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Νέας Ζηλανδίας.

To πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε είναι η 30χρονη Καναδή Κριστίν Άρτσιμπαλντ, η οποία εργαζόταν σε καταφύγιο αστέγων.

Χθες έγινε γνωστό ότι η 28χρονη νοσοκόμα από την Αυστραλία Κίρστι Μπόντεν είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ νεκρός είναι και ένας Βρετανός, ο 32χρονος Τζέιμς ΜακΜάλαν.

Το πρωί της Τετάρτης, η μητέρα της 21χρονης Αυστραλής Σάρα Ζέλενακ από το Μπρισμπέιν, η οποία εργαζόταν ως μπέιμπι-σίτερ στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε πως είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Εως την Τετάρτη το πρωί θεωρείτο αγνοούμενος ο 39χρονος Ιγνάσιο Ετσεβέρια από την Μαδρίτη, ο οποίος εργαζόταν στην τράπεζα HSBC του Λονδίνου. Οι γονείς του που έφτασαν στο Λονδίνο αναγνώρισαν το πτώμα του, που έφερε τραύματα από τα μαχαίρια των τρομοκρατών.