ΕΙΔΗΣΕΙΣ
papathanasakis (2)

Παπαθανασάκης: «Η καρδιά μας το ήθελε παραπάνω – Ο κόσμος πρέπει να σέβεται τον Σαββίδη»

O μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής Σπύρος Παπαθανασάκης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και άνοιξε την καρδιά του μετά τη μεγάλη χθεσινή νίκη του Γηραιού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Μετρόπολις 95,5»:

Για το πώς γιόρτασε τη χθεσινή νίκη: «Πήγαμε σε ένα μέρος που λέγεται “Ρόδο και Mέλι”. Ήταν το πρώτο μέρος που πήγα όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, ύστερα κάπου αλλού και μετά σπίτια μας. Το γιορτάσαμε, ήταν ωραίο».

Για την επιλογή του να δει το παιχνίδι από τον πάγκο: «Ήθελα να είμαι με τα παιδιά και τους προπονητές. Να είμαστε μαζί, το μυαλό μας να μην πηγαίνει σε διαιτητές ή στον κόσμο του αντιπάλου. Να πάμε εκεί μέσα να κάνουμε τη δουλειά όπως και την κάναμε».

Για τους σφιγμούς του την ώρα του αγώνα: «Δεν χτυπούσε καθόλου η καρδιά μου. Το πίστευα ότι θα το παίρναμε αυτό το παιχνίδι. Εμείς το θέλαμε πολύ, η καρδιά μας το ήθελε παραπάνω. Έχω σεβασμό για τα παιδιά του ΠΑΟΚ, είναι μια πολύ καλή ομάδα και είμαι ευχαριστημένος που έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες στη Super League. Εύχομαι να είναι μια μέρα εδώ και ο Άρης για να έχει μια δυνατή εκπροσώπηση η Θεσσαλονίκη».

Για το πώς αντέδρασε στο γκολ: «Ήμουν τόσο χαρούμενος, αν και εγώ το είδα λίγο διαφορετικά το παιχνίδι. Ήταν πολύ όμορφο το γκολ του Λεοζίνιο, όμως ο Βέλλιος του έδωσε πολύ ωραία τη μπάλα. Ήταν πολύ ωραίο τακτικά και αυτό σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή».

Για το χειροκρότημα του κόσμου του ΠΑΟΚ: «Σέβομαι πολύ που έγινε αυτό. Είμαστε στη Θεσσαλονίκη, παίζουμε 90 λεπτά και στο τέλος είμαστε όλοι μαζί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης. Μου άρεσε πολύ αυτό. Μακάρι του χρόνου να έρθουν στο γήπεδό μας και να πάμε και εμείς εκεί».

Για το αν η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν η μεγαλύτερη χαρά του ως τώρα στον Ηρακλή: «Εγώ το χάρηκα πολύ επειδή χρειάζονταν τα παιδιά τη νίκη. Είναι δύσκολα στην Ελλάδα. Αν κερδίσεις είσαι τοπ, αν χάσεις θέλουν το κεφάλι σου. Το παιχνίδι που θέλω πολύ να κερδίσουμε είναι αυτό με την ΑΕΚ. Μπορούμε να το κερδίσουμε και το θέλω με την καρδιά μου. Να έρθουν οι φίλαθλοί μας να υποστηρίξουν τα παιδιά που χθες σκίστηκαν. Έδωσαν την καρδιά τους και δεν αγοράζεται με λεφτά αυτό».

Για το αν του ζήτησαν πριμ: «Δεν το είπαν, αλλά μπορεί να το σκέφτονταν».

Για τα οικονομικά της ομάδας: «Η ομάδα θα πάει πιο ψηλά. Αυτά που έλεγαν κάποιοι ότι δεν έχουν πληρωθεί οι παίκτες είναι μ…. Εγώ έφυγα από την Ελλάδα για δύο ημέρες και κανόνισα κάποια πράγματα που θα μας κάνουν δυνατούς και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Θα είμαστε μια δυνατή ομάδα. Γι’ αυτό είπα ότι μπορούμε σε 3-4 χρόνια να είμαστε τοπ. Έχω περάσει μια δύσκολη στιγμή με μια εταιρεία και εκεί που πήγα να βρω τον τρόπο πήγε και άλλος κόσμος να μπλεχτεί. Δεν τον αφήνω τον Ηρακλή. Όμως να θυμάστε κάτι. Ότι μια ομάδα δεν γίνεται μόνο με τα λεφτά».

Για τον Σαββίδη: «Έδωσε λεφτά και ο κόσμος πρέπει να σέβεται τον Σαββίδη. Ο άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί να κάνει. Δεν κέρδισαν εμάς, όμως, είναι μια καλή ομάδα και αν φτιάξουν μικρά πράγματα είναι να τους φοβάσαι αυτούς. Έχουν χτίσει γερές βάσεις».

Για την αδειοδότηση ενόψει της νέας σεζόν: «Προσπαθούμε να φτιάξουμε τα χαρτιά που πρέπει. Ξέρουμε τι πρέπει να πληρωθεί και προσπαθούμε. Ό,τι κάνουμε πάμε ως το τέλος και τις περισσότερες φορές το κερδίζουμε. Δεν σταματάμε μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά».

Για το τι πάει άσχημα στον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι δύσκολο να φτιάξει την ομάδα του. Δεν θέλω να πω όμως πολλά γιατί δεν είναι η θέση μου να πω κάτι. Εγώ πρέπει να σκέφτομαι για τη δική μου ομάδα».

Για την πιθανή νέα συμφωνία με την Turkish Airlines: «Δεν ξέρω ακόμη. Αυτή τη στιγμή μιλάμε και με άλλες εταιρείες. Πρέπει να πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να μιλήσουμε μαζί τους, όμως, πρώτα ήθελα να δω την ομάδα να πηγαίνει πιο ψηλά και χθες ήταν μια καλή αρχή».

Για την πιθανότητα παραμονής του Βέλλιου και τη νέα σεζόν: «Ήρθαν πολλές ομάδες να πάρουν τον Βέλλιο και από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εγώ δεν ήθελα να φύγει ο Βέλλιος αν και για την Ελλάδα και τον Βέλλιο μπορεί να είναι καλό να πάει έξω. Όμως αν μπορεί και θέλει να καθίσει εδώ θα κάνω ότι μπορώ για να τον κρατήσω. Μερικές φορές δεν είναι τα χρήματα που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν πρωταθλήματα που είναι πιο δυνατά. Στο τέλος ο ίδιος και ο πατέρας του θα μου πουν τι θέλουν, όμως, δεν θέλουμε να τον δούμε αντίπαλό μας».