Πρόταση από τον βραβευμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεφ Fanis Kassoulas.
Υλικά συνταγής
- 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια
- 5 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
- Σε μπεν μαρί-προσέχοντας να μην κοχλάζει το νερό γιατί κινδυνεύει να πιτσιλίσει τη σοκολάτα και να μας τη χαλάσει-λιώνουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ και το ενσωματώνουμε.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά, στο μίξερ, πολύ καλά. Αν κάνουμε υπομονή και χτυπηθούν για 10 ολόκληρα λεπτά, το κέικ θα βγει «αφρός». Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη σοκολάτα στα αβγά, αφού πρώτα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Προσέχουμε το χρόνο, γιατί αν μας ξεφύγει δεν θα βγει ρευστό το κέικ. Το σερβίρουμε ζεστό και σκέτο ή το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια, με φράουλες ή απλά αχνισμένο με ζάχαρη άχνη.