ΕΙΔΗΣΕΙΣ
explosion Berlin

Παλιός γνώριμος της αστυνομίας το θύμα της έκρηξης στο Βερολίνο

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανικής αστυνομίας, ένας 43χρονος Τούρκος είναι ο νεκρός οδηγός του οχήματος που εξερράγη σήμερα το πρωί στο κέντρο του Βερολίνου. Εναντίον του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες παραβίασης του νόμου ναρκωτικών, παράνομων τυχερών παιγνίων και πλαστογραφημένων χαρτονομισμάτων. Οι εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Oι αρχές ερευνούν τώρα κατά πόσο ευθύνονται για το τραγικό περιστατικό συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Απορίες εγείρονται επίσης για το αν ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο προοριζόταν για να πλήξει άλλο άτομο, καθότι βρέθηκε πως το θύμα που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν είναι ο κάτοχός του.

Υπενθυμίζουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί στην συνοικία Σαρλότενμπουργκ της γερμανικής πρωτεύουσας και η έκρηξη ήταν θανατηφόρος για τον οδηγό του οχήματος. Στο μεταξύ, στις 11.30 περίπου τοπική ώρα ήρθη η οδηγία της αστυνομίας στους κατοίκους της οδού όπου σημειώθηκε η έκρηξη να μη βγαίνουν στα μπαλκόνια των οικιών τους, υπό το φόβο περαιτέρω τραυματισμών.

Πηγή: Die Welt