ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Θερμαϊκού εγκαινίασε καμπάνια ανακύκλωσης, ενημερώνοντας τους επαγγελματίες της περιοχής.

Η ανακύκλωση αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές και περιλαμβάνουν το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, το πλαστικό, αλλά και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αντιμετωπίζει την ευθύνη των πολιτών με ενίσχυση της εκπαίδευσής τους ώστε να αποκτήσουν ‘’παιδεία ανακύκλωσης’’. Διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για την εκμάθηση της σωστής χρήσης των μπλε κάδων, ειδικές εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά, ενημερωτικές καμπάνιες, διανομή ενημερωτικού υλικού, αλλά και πλήθος προωθητικών ενεργειών και τοπικών δράσεων, σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α.

Μια τέτοια ενημερωτική καμπάνια εγκαινιάστηκε  στο Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στην Περαία, όπου εκπρόσωποι της ΕΕΑΑ τοποθέτησαν ειδικούς κάδους ‘’κώδωνες’’ και ενημέρωσαν τους επαγγελματίες εστίασης για τον σωστό τρόπο συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών (γυαλιού). Η καμπάνια αυτή, επαναλήφθηκε και στη Ν. Μηχανιώνα.