ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Θερμαϊκού με τους εθελοντές του γιόρτασε την ‘’Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος’’

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσεων, που είχε εκπονήσει η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5-6-2017), ο Δήμος Θερμαϊκού συμμετείχε στον εορτασμό με σημαντικές και μεγάλης σπουδαιότητας δράσεις:

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με συνεργασία μαθητών Δημοτικών Σχολείων, εκπαιδευτικών και εθελοντικών οργανώσεων και αφορούσαν:

1.- Καθαρισμό του λιμανιού και της παραλίας Ν. Μηχανιώνας, σε συνεργασία με 300 μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Ν. Μηχανιώνας και εκπαιδευτικούς (βλ. φωτο 1).

2.- Καθαρισμό του πάρκου οδού Αμπελοκήπων – Θεσσαλονίκης Περαίας, σε συνεργασία με 50 μαθητές του 1ου Δημ. Σχολείου Περαίας και εκπαιδευτικούς (βλ. φωτο 2).

3.- Φύτευση δέντρων και θάμνων στο χώρο ανάπλασης της παραλίας Επανομής, σε

Συνεργασία με την ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ. Επανομής και το Σύλλογο κυνηγών Επανομής (βλ. φωτο 3 και 4).

4.- Δενδροφύτευση στην 113 Πτέρυγα Μάχης, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.). (βλ. φωτο 5 και 6).

5.- Καθαρισμό στη θέση ‘’Κιόσκι’’ (Φανάρι) Ν. Επιβατών, σε  συνεργασία με την ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. Θερμαϊκού (βλ. φωτο 7).

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Κάθε χρόνο ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έχει σκοπό να μας υπενθυμίσει, ότι κάθε ένας από εμάς χωριστά αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι ως σύνολο, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν. Ο Δήμος μας, με ακτές 50 και πλέον χιλιομέτρων, με λιμάνια και παραλίες που κοσμούν γαλάζιες σημαίες και έχοντας δυο υγροβιότοπους, όπου φιλοξενούνται σπάνια πουλιά, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικές δράσεις, που πραγματοποιεί σε τακτά διαστήματα για την ευταξία και την προστασία των χώρων αυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στον καθαρισμό των αλσυλίων, στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα, δράσεις για τις οποίες, ως προάγουσες την υγεία και τον πολιτισμό, επιζητεί την ευαισθησία, τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των πολιτών. Με βάση τις αρχές της αειφορίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για άλλη μια φορά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές, για την τόσο σημαντική προσφορά τους».