ΕΙΔΗΣΕΙΣ
spl1015141_061-thumb-large

Ουίλιαμ: Θέλω τα παιδιά μου να έχουν συναισθηματική υποστήριξη

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισκέφθηκε σήμερα μαζί με την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Stewards Academy, στο Χάρλοου του Έσσεξ.

Με αφορμή την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και την προώθηση της εκστρατείας «Heads Together», που έχει στόχο να αλλάξει τις συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι στα προβλήματα της ψυχικής υγείας και να αφαιρέσει το στίγμα που τα ακολουθεί, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρέθηκε στο σχολείο και μίλησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι συζητήσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον ήταν σχετικές με το θέμα της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος και πώς το αντιμετωπίζουν οι μαθητές αλλά και πώς ξεπερνούν τις πιέσεις της ζωής τους.

Πατέρας δύο παιδιών ο Βρετανός πρίγκιπας, του τρίχρονου πρίγκιπα Γεώργιου και της μόλις ενός έτους πριγκίπισσας Σάρλοτ, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν και τα δικά του παιδιά, όταν θα πάνε στο σχολείο.

Ο Ουίλιαμ έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Heads Together», στην οποία είναι επικεφαλής μαζί με την σύζυγό του και τον μικρότερο αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι: «Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς νέους ανθρώπους η αλλαγή σχολείου ή η αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η Κέιτ και εγώ έχουμε μικρά παιδιά που θα το περάσουν αυτό σύντομα και όπως όλοι οι γονείς, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας δεν θα έχουν μόνο καλές επιδόσεις, αλλά θα είναι ευτυχισμένα και θα έχουν συναισθηματική υποστήριξη».

Ο ίδιος, ανέφερε ότι, όταν τα παιδιά λαμβάνουν συναισθηματική υποστήριξη για τα τυχόν αρνητικά συναισθήματα που έχουν, αυτά τα συναισθήματα δεν θα εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα στη ενήλικη ζωή τους.