ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ANTWNIS SMARAS]

Ομιλία Σαμαρά σε διεθνές συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ

Ομιλία για τον ρόλο της Ελλάδας στον προσδιορισμό του Ευρωπαϊκού μέλλοντος θα εκφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο 19ο ετήσιο Ασιατικό Επιχειρηματικό Συνέδριο, που συνέρχεται τις επόμενες ημέρες στο Χονγκ Κονγκ.

Το Ασιατικό Επιχειρηματικό Συνέδριο (Annual Asian Investment Conference), ένα από τα μακροβιότερα και πιο σημαντικά οικονομικά και επενδυτικά φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωση, στην οποία κλήθηκε για να μιλήσει και ο κ. Σαμαράς, συμμετέχουν περισσότερες από 2.800 προσωπικότητες.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι πολιτικοί και οικονομικοί ηγέτες, κεντρικοί τραπεζίτες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, όπως ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς κ. Nicholas Burns, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κ. Peter Maurer, ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων της Αυστραλίας Steven Ciobo, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ υπό τους Προέδρους Obama και Clinton GeneSperling και η πρώην υπουργός και επικεφαλής του Συμβουλίου Πολιτικής Έρευνας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) της Ιαπωνίας κα Tomomi Inada.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού με θέμα: «What role will Greece play in defining the future of Europe?» (Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας στον προσδιορισμό του Eυρωπαϊκού μέλλοντος;) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 17:00.