ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκρός Παλαιστίνιος σε επίθεση με 3 Ισραηλινούς τραυματίες

Νεκρός από τα πυρά μεθοριακών φρουρών πέσε ένας Παλαιστίνιος, αφού έριξε σήμερα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πάνω σε μια ομάδα Ισραηλινών κοντά σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τραυματίζοντας 3 από αυτούς, σύμφωνα με την Αστυνομία του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Παλαιστίνιος επιτέθηκε σε μια στάση, όπου Ισραηλινοί συνηθίζουν να κάνουν ωτοστόπ κοντά σε ένα μεγάλο οδόφραγμα του στρατού νοτίως της Ναμπλούς. Ισραηλινοί μεθοριακοί φρουροί που βρίσκονταν κοντά πυροβόλησαν τον δράστη της επίθεσης και τον σκότωσαν.

Οι δύο από τους ισραηλινούς τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές Οκτωβρίου, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ, ταραχές και επιθέσεις έχουν οδηγήσει στο θάνατο 74 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ και 9 Ισραηλινών. Οι Παλαιστίνιοι αυτοί, στην πλειοψηφία τους, σκοτώθηκαν την ώρα που πραγματοποιούσαν επιθέσεις ή τις σχεδίαζαν, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

«Θα παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση με τα σκαμπανεβάσματά της για τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Οργανωνόμαστε αναλόγως και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν πιστεύουμε ότι οδεύουμε προς μια ακραία εξέλιξη, ωστόσο τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του στρατού ο συνταγματάρχης Γισραέλ Σόμερ, διοικητής της δύναμης που έχει αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη.