ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ARIS LAGADAS

Νίκη και θέαμα (5-1) από τον Άρη

Με όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ο Άρης πέτυχε άνετη νίκη επί της Κοζάνης με 5-1 και πέτυχε την 21η του νίκη στο πρωτάθλημα. Δύο δοκάρια για τους «κιτρινόμαυρους», χατ τρικ από τον Αντώνη Καπνίδη που έφτασε τα 16 τέρματα στο πρωτάθλημα. Σκόραραν επίσης οι Κόκε και Ν΄Λουντούλου.

Εκρηκτικό το ξεκίνημα του ματς για τον Άρη, με τον Σέρχιο Κόκε μόλις στο 4΄να ανοίγει το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Καζναφέρη. Ο Ισπανός από το ύψος του πέναλτι με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0) για να πάρει τη σκυτάλη στο 6΄ο Καπνίδης. Ο πρώτος σκόρερ του Άρη με υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Βουτσιά, διπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων» (2-0).

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έχασαν σπουδαία ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματά τους, με το πλασέ του Ντούνη στο 8΄να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Κοζάνης. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας του Άρη και μείωσαν προσωρινά στο 16΄με τον Γ. Τσικόπουλο (2-1), να πλασάρει σε κενή εστία, αφού πρώτα πέρασε σε τετ α τετ τον Σιδεράκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» αφυπνίστηκαν και έφτασαν στην επίτευξη δύο ακόμα τερμάτων πριν το ημίχρονο. Πριν γίνει αυτό, όμως, είχαν εκπληκτικό πλασέ του Κόκε στο 29΄που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρτζεβιτς. Ωστόσο, βρήκαν εστία, αρχικά στο 34΄με εύστοχο χτύπημα του Καπνίδη (3-1) από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ν΄Λουντούλου. Ο Γάλλος, ήταν ο πρωταγωνιστής του τέταρτου τέρματος, καθώς πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή επέμβαση του Τζόρτζεβιτς στο 45΄σε σουτ του Κόκε και με ωραίο πλασέ έγραψε το 4-1.

Οι αλλαγές του Νίκου Αναστόπουλου στο δεύτερο μέρος, είχαν ως στόχο να ξεκουραστούν βασικοί παίκτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ρυθμός στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Άρη έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, με σημαντικότερη όλων το εξαιρετικό ένα-δύο των Καπνίδη και Πόι στο 70΄με το σουτ του δεύτερου να απομακρύνεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν και πέμπτο γκολ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντούνης στο 84΄και εκτέλεσε εύστοχα για το 5-1 ο Καπνίδης που έφτασε τα 16 τέρματα!

ΑΡΗΣ: Σιδεράκης, Καλογέρης, Σαμαράς (59΄Ντόγος), Ρόβας, Βουτσιάς, Ιντζίδης, Καζναφέρης, Ν΄Λουντούλου (64΄Κυβελίδης), Καπνίδης, Κόκε (46΄Πόι), Ντούνης

ΚΟΖΑΝΗ: Τζόρτζεβιτς, Ταχιάς, Ηλίας, Γιουβανέλης (71΄Ζαχαριούδης), Αλιατίδης, Η. Τσικόπουλος, Γ. Τσικόπουλος, Πετράκος, Παπαδόπουλος, Βουτσιώτης (85΄Παπανώτας), Χαματάϊ (60΄Τσαγκαλίδης).

Πηγή: pressaris