bank_thirides

Νέα τροπή στην υπόθεση των «αμαρτωλών» θυρίδων της Εθνικής Τράπεζας! Σε αναμμένα κάρβουνα τα θύματα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τις «αμαρτωλές» θυρίδες στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη.

Οι μηνύσεις κατόχων θυρίδων, που τις βρήκαν παραβιασμένες, πλέον σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν τις 10, συμψηφίστηκαν και πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας» ολοκληρώθηκε η προανάκριση της αστυνομίας, η οποία «δείχνει» ότι πράγματι, υπήρχε κύκλωμα εντός της τραπέζης, τα μέλη του οποίου φέρονται να «κρύβονται» πίσω από τις άδειες θυρίδες.

Μάλιστα το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, που σκιαγραφεί ως υπευθύνους των κλοπών εργαζόμενους στην τράπεζα, ζητά να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο, αλλά να την αναλάβει ειδικός ανακριτής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι υπαίτιοι, με βάση τα περιστατικά, τις καταγγελίες και τους χρόνους καταγραφής των αδικημάτων.

Η προανάκριση επέστρεψε προ ημερών στην Εισαγγελία και πλέον αναμένονται εξελίξεις. Εφόσον η υπόθεση πράγματι δεν μπει στο αρχείο και ανατεθεί η διερεύνησή της σε ανακριτή, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα γίνει τουλάχιστον σε κάποιες από τις περιπτώσεις, αντιστοίχιση υπαλλήλων της τράπεζας με τις «άδειες» θυρίδες.

Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα διευθυντές, προϊστάμενοι και λοιποί υπάλληλοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις. Πληροφορίες της «δημοκρατίας» μάλιστα αναφέρουν, ότι η προανάκριση κλίνει προς κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Πάντως, τόσο από τις άρσεις τραπεζικών λογαριασμών, όσο και τηλεφωνικών απορρήτων, δεν προέκυψε κάποιο ξεκάθαρο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Πάντως ακόμη και σε αυτό το στάδιο, κανένας εκ των μηνυτών, παρότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα μέσω των δικηγόρων τους, δεν έλαβε το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο ωστόσο έχει ζητηθεί και αναμένεται να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές.

Από το 2012 που έχει ξεκινήσει ο «χορός» των μηνύσεων για τις άδειες θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, σταδιακά τα κρούσματα έφτασαν τα δέκα, που συμπεριλαμβάνονται πλέον στη δικογραφία.