agroktima robot

Νέα καινοτόμα προϊόντα – λύσεις  από τον Όμιλος Roullier για την γεωργία

 

Στα πλαίσια της ετήσιας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του Γαλλικού Ομίλου, συζητήθηκαν οι εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική γεωργία τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι προοπτικές που αναδεικνύονται για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση των πρωτοποριακών προϊόντων της ΛΥΔΑ-Roullier.

Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι νέες καινοτόμες πατέντες που αναπτύσσονται στο Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας του Saint-Malo – ένα από τα πλέον σύγχρονα ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, οι οποίες απαντούν απόλυτα στην ανάγκη των γεωπόνων και των καλλιεργητών να πετύχουν το μέγιστο δυνατό της απόδοσης της γης τους.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το νέο καινοτόμο και αποδεδειγμένα επιτυχημένο μικροκοκκώδες προϊόν Physiostart για το πιο γρήγορο και ασφαλές ξεκίνημα της καλλιέργειας, αφού η πατέντα physio+ που περιέχει εξασφαλίζει το γρήγορο και ομοιόμορφο φύτρωμα του σπόρου και στη συνέχεια αναπτύσσει γρήγορα μεγαλύτερο ριζικό σύστημα για την καλύτερη απορρόφηση του νερού και των θρεπτικών στοιχείων (εδάφους και λιπάσματος). Επιπλέον παρουσιάστηκε το ερευνητικό πρόγραμμα που διεξάγει η εταιρεία σε συνεργασία με το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας του Μουσείου Γουλανδρή για την ανάλυση των ειδικών παραμέτρων και προκλήσεων που επηρεάζουν την σύγχρονη γεωργία στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Ομίλου Vincent Besnard τόνισε ότι “για όσους εργαζόμαστε στον Όμιλο Roullier δεν υπάρχουν όρια στις προοπτικές των πελατών μας. Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο 2.300 σύμβουλοι παραγωγής και θρέψης στεκόμαστε δίπλα στους καλλιεργητές και αξιοποιούμε τις κορυφαίες πατέντες ώστε να βρίσκουμε ουσιαστικές λύσεις που ξεπερνούν όρια και μεγιστοποιούν το κέρδος”.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΛΥΔΑ, Νάσος Δέδες επισήμανε ότι “η καθημερινή μας επαφή με 17.000 γεωργούς σε όλο τον κόσμο, και οι 200 καινοτόμες φόρμουλες που αναπτύσσουμε, μας επιτρέπουν να συνεισφέρουμε με ουσιαστικό τρόπο στη προσπάθεια των Ελλήνων γεωργών να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους και το κέρδος τους, μπροστά στις εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν”. “Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο Έλληνας γεωπόνος και καλλιεργητής χρειάζεται τα αποδεδειγμένα καλύτερα εργαλεία στη προσπάθειά του, τη γνώση και τα προϊόντα του Ομίλου Roullier”, τόνισε ο κ. Δέδες.

Η ΛΥΔΑ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1998, ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Roullier και την ELFE, και αποτελεί κορυφαία εταιρεία παροχής καινοτόμων και υψηλά ανταγωνιστικών προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων στον τομέα θρέψης τόσο των φυτών όσο και των ζώων, στο πλαίσιο των σύγχρονων προκλήσεων της ελληνικής γεωργίας. Μέσα από τη διαρκή επένδυση σε καινοτόμες πατέντες και με 2.300 τεχνικούς συμβούλους παραγωγής και θρέψης που καθημερινά συναντούν 17.000 γεωργούς σε όλο τον κόσμο, η ΛΥΔΑ είναι ο κορυφαίος συνεργάτης.