ΕΙΔΗΣΕΙΣ
gynaika

Αυτά τα υλικά δεν πρέπει να τα βάλεις στο πρόσωπο σου ποτέ!

Καθημερινά στο διαδίκτυο διαβάζετε αμέτρητες συνταγές ομορφιάς αλλά δυστυχώς δεν κάνουν όλες καλό στην επιδερμίδα σας.

Το ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν σημαίνει πως είναι και σωστές, αποτελεσματικές και έγκυρες. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως το πρόσωπο είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι δυνατό τις συνταγές που φτιάχνουμε για το σώμα μας είναι κατάλληλες και για το πρόσωπό μας.

Ποια είναι λοιπόν τα υλικά που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάλετε στο πρόσωπό σας;

– Οδοντόκρεμα: Μπορεί όντως να στεγνώσει την επιδερμίδα και να αντιμετωπίσει κατά κάποιο τρόπο τα σπυράκια της ακμής, η αυξημένη χρήση της θα ερεθίσει το δέρμα   και θα μπορούσε να προκαλέσει  σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα μικρά χημικά εγκαύματα ή ουλές. Είναι   προτιμότερο να χρησιμποιείτε αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού αντί για οδοντόκρεμα.
– Γαλάκτωμα σώματος : Έχει σχεδιαστεί για το σώμα και όχι για το πρόσωπο. Οι λοσιόν για το σώμα περιέχουν περισσότερα αρώματα και λιγότερα συστατικά που προορίζονται για ενυδάτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι λοσιόν σώματος είναι επιβλαβείς για το πρόσωπο.
– Βαζελίνη: Η βαζελίνη συχνά χρησιμοποιείται για να ενυδατώσει το ξηρό ή σκασμένο δέρμα, δεν είναι όμως η κατάλληλη λύση για το πρόσωπο. Κατά την πρώτη εφαρμογή βαζελίνης στο πρόσωπο, μπορεί να αισθάνεστε ότι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβίζει την βρωμιά και άλλα μικροσωματίδια στους πόρους σας, οδηγώντας σε σημάδια και εν τέλει, μεγαλύτερη ξηρότητα.
– Λακ μαλλιών: Συνήθως αναφέρεται σε συνταγές που αφορούν την αντιμετώπιση της ακμής. Η λακ θα στεγνώσει το δέρμα σας ναι, αλλά ταυτόχρονα θα φράξει τους πόρους σας και θα οδηγήσει σε εκ νέου ερεθισμό της επιδερμίδας.
Ζεστό-καυτό νερό: Το πολύ ζεστό νερό θα εξαλείψει την υγρασία από το δέρμα σας, μαλακώνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και αφαιρεί το προστατευτικό φράγμα που διατηρεί/εγκλωβίζει την υγρασία στο δέρμα. Αυτό προκαλεί περισσότερη ξηρότητα. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, φυσικά, αυτή η αυξημένη ξηρότητα θα κάνει την επιδερμίδα σας να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα (φυσικό έλαιο) και άρα να γίνει ακόμα πιο λιπαρή.

Πηγή: teta.gr