border3

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για το ΑΠΘ – Aνοιχτά σύνορα, κλειστές Σχολές

Νέα εισαγγελική παρέμβαση σήμερα για την κατασκήνωση «No Border Camp-Thessaloniki 2016» στoυς χώρους του ΑΠΘ, με τους διοργανωτές και τους κατασκηνωτές να επιθυμούν ανοιχτά σύνορα, αλλά να κλείνουν με τις πράξεις τους Σχολές…

Ειδικότερα, ένα 24ωρο μετά την πρώτη της παραγγελία προς την Αστυνομία, όπου ζητά την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, επανέρχεται με νέα παραγγελία προς τις Αστυνομικές Αρχές.

Μετά τις καταλήψεις δύο Σχολών του ΑΠΘ, της Νομικής και της Νέας Φιλοσοφικής, η Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί εκ νέου να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που τελούνται οι εξής αξιόποινες πράξεις: «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «παράνομη βία», «διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και «υποβάθμιση περιβάλλοντος».

Καλεί δε τους αστυνομικούς να την ενημερώνουν για κάθε ενέργεια που πραγματοποιούν, εφιστώντας τους την προσοχή για εφαρμογή της παραγγελίας. Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος των κατασκηνωτών, με τις πρυτανικές αρχές να εκφράζουν φόβους για νέες καταλήψεις σχολών.

Από την πλευρά της, η ANTAΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, κατηγορεί τα ΜΜΕ για εκστρατεία παραπληροφόρισης σχετικά με το No Border Camp στο ΑΠΘ, κάνοντας λόγο για καθαρή υποκρισία από δημόσια πρόσωπα, που ήθελαν να αποτρέψουν το γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αλληλεγγύη της στην κατασκήνωση NoBorder και «καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε επαγρύπνηση απέναντι στο ενδεχόμενο καταστολής και σε αγώνα για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Στο μεταξύ, κάποιοι από τους αλλοδαπούς κατασκηνωτές σκέφτηκαν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του… ωφελίμου, δηλαδή την συμπαράσταση στους πρόσφυγες με την ηλιοθεραπεία κατά προτίμηση ελαφρώς ενδεδυμένοι…