ΕΙΔΗΣΕΙΣ
statiris

«Μύρισε» κι όλας Άνοιξη…

Tου Σπύρου Στατήρη

Ψηφίστηκε και το πολυνομοσχέδιο των 13 προαπαιτουμενων με σκοπό την εκταμίευση του 1 δις.

Δεν ξερω πόσοι ειχαν την όρεξη και το κουράγιο να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη Βουλή, αλλά από αυτά που είδαμε και ακούσαμε δεν γίναμε και σε κατι σοφότεροι. Από την άλλη, η ψήφιση των προαπαιτουμενων στην πορεία εισδοχής του μνημονίου και των εφαρμοστικων του νόμων στην ελληνική πραγματικότητα είναι μια πορεία που δεν αποδεικνύεται απλή και εύκολη, ενέχοντας συνεχώς και αδιαλείπτως κινδύνους για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δοκιμάζοντας ομως παράλληλα τις αντοχές και τις «αναρτήσεις» και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εξ ου και οι ανεβασμένοι τόνοι απο ΝΔ, ΚΚΕ, αλλά και το Ποτάμι που ψάχνει βηματισμό και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της στάσης και θέσης ευθύνης απέναντι σε αυτούς που το στηρίξαμε, αλλά και της κριτικής σε μια συγκυβέρνηση που ακόμη προσπαθεί να πείσει μέσω του «φορτισμένου» και «ψυχικά καταρρακωμένου» υπουργού Σπίρτζη για την ανάγκη παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στην κοινοπραξία της fraport-κοπελουζος ή για την πώληση των «κόκκινων» δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων, ακόμη και την πώληση των στεγαστικών δανείων, ευτυχώς όχι της πρώτης, αλλά της λεγόμενης δευτερεύουσας κατοικίας. Αντ” αυτού, αντί, δηλαδή αυτή η συγκυβέρνηση να μπει στη διαδικασία και να κάνει σωστά την «κωλοτούμπα» που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε κάποια μείζονα θέματα που έπρεπε από χρόνια να έχουν δρομολογηθεί, ακούμε για παραχωρήσεις που γίνονται με πόνο… και δάκρυα … και μη χειρότερα, ενώ, την ίδια στιγμή, προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι αυτών των επιλογών, επιλεκτικά τακτοποιούνται οι κολλητοί και ημέτεροι ή μοιράζονται κοντα 1 δις ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους, γιατί έτσι αφού… Δύσκολα ήμασταν και δύσκολα παραμένουμε.

Η σοβαρότητα έχει απο καιρό αποδημήσει απο τη χώρα, «απολείπειν ο Θεός Αντώνιον » που θα έλεγε και ο ποιητής και το χειρότερο είναι οτι μάλλον ακόμη δεν έχουμε δει το χειρότερο. Αν οι φωνές που όσο πάνε και πληθαίνουν τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας επαληθευτούν, την Άνοιξη θα έχουμε άλλα μαντάτα και τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Πάλι

 

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.