ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Moscovici

Μοσκοβισί: Win win η συμφωνία στο Eurogroup

Επικερδή για όλες τις πλευρές («win-win») χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επετεύχθη στο τελευταίο Eurogroup ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι δεν θα προσφέρει απλώς «οξυγόνο» στην ελληνική οικονομία, αλλά θα θέσει και τη βάση η οποία θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης. Ο κ. Μοσκοβισί τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα επιπλέον προαπαιτούμενα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση νέο Μνημόνιο και εξαίρει την στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη διαπραγμάτευση.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ, ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, διότι, όπως λέει, «υπάρχει ισχυρή θέληση μεταξύ των κρατών-μελών και τώρα είναι σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση από τα στελέχη του ΔΝΤ στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και στο υπόλοιπο ελληνικό πακέτο».

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, «ειλικρινά άλλαξε τα δεδομένα, σε ό,τι αφορά και την συμπεριφορά του ΔΝΤ», δηλώνει ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι περίπου οκτώ-εννέα ώρες από τις έντεκα που διήρκεσε η συνεδρίαση, αναλώθηκαν στην προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ για την συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ