leukos-purgos-thessaloniki

Μαύρος ο Φεβρουάριος για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Ο Φεβρουάριος ήταν ο χειρότερος μήνας του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, αφού οι διανυκτερεύσεις εμφάνισαν τη χαμηλότερη επίδοση.

Συνολικά πάντως για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου καταγράφηκε οριακή αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, τα έσοδα όμως ανά διαθέσιμο δωμάτιο εξακολούθησαν να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για τον προορισμό.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός της, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, έκανε ειδική αναφορά στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, τονίζοντας ότι το φαινόμενο λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και αποστερεί εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Κάλεσε δε τους ξενοδόχους να περιφρουρήσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, την ενότητα του κλάδου, αλλά και να ανασυνταχθούν και να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, ώστε ο προορισμός να αντέξει στα χτυπήματα που δέχεται, όχι μόνο εξαιτίας της ύφεσης και της υψηλής φορολόγησης, αλλά και παράπλευρων παραγόντων, με σημαντικότερο αυτόν της διαχείρισης του προσφυγικού στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε την περσινή χρονιά σε 13 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος σε έξι τουριστικές διοργανώσεις. Μάλιστα, για το επόμενο διάστημα σχεδιάζει νέες πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, για τις οποίες πήρε σχετική εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση.