ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Λάδι» στη φωτιά ο Ξυδάκης! Ούτε βήμα πίσω περί δραχμής- Ο λαός πρέπει να αποκτήσει όραμα!

Ούτε βήμα πίσω από την τοποθέτησή του περί δραχμής δεν έκανε για ακόμη μία φορά (δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Στην ερώτηση εάν μπορεί να πει «πάση θυσία στο ευρώ», ο κ. Ξυδάκης απέφυγε να απαντήσει, προσπαθώντας να την αποφύγει και τόνισε πως «πάση θυσία θα πρέπει να αποκτήσει όραμα και ελπίδα ο ελληνικός λαός».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε και τον ρώτησε «με ευρώ;», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να απαντά πως «με κάθε πρόσφορο μέτρο, με κάθε εργαλείο. Τώρα που είμαστε στο ευρώ με το ευρώ» και συνέχισε:

«Δεν αφήνω τίποτα ανοιχτό. Ο μοναδικός στόχος των Ελλήνων είναι πώς θα αφήσουν μία χώρα βιώσιμη, έναν τόπο βιώσιμο, μια κοινωνία βιώσιμη για τα παιδιά τους. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ. Θα πορευτούμε όπως είμαστε εδώ. Τώρα πρέπει κλείσουμε την αξιολόγηση με τον πιο πρόσφορο τρόπο για την κοινωνία Αυτό είναι το βήμα, Οι συζητήσεις μας, οι σκέψεις μας, οι στρατηγικές μας πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζονται. Αυτό μόνο, τίποτε παραπάνω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυδάκης, σε συνέντευξή του το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία», σημειώνοντας πως «Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

Τον αδειάζουν Βέττας και Τσιρώνης

Σε μεγαλοπρεπές όμως «άδειασμα» του Νίκου Ξυδάκη προχώρησε ο συνάδελφός του, του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

Όπως είπε, στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, η συζήτηση για τη δραχμή όχι μόνο δεν χωράει αλλά «δεν είναι καν πολιτική άποψη».

«Το να θεωρούμε εμείς ότι η λύση είναι η δραχμή είναι τουλάχιστον αφελές» είπε ο κ. Βέττας υποστηρίζοντας ότι η δραχμή δεν αποτελεί κεντρική πολιτική άποψη της κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σημαίνει εθνική απομόνωση. Δεν μπορούν απόψεις περί δημοψηφισμάτων, δραχμής ή ό,τι άλλο θέλει να σκεφτεί και να ισχυρίζεται κανείς να είναι εργαλείο βοήθειας για την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, είπε ότι «η ευθύνη βαραίνει τον κάθενα, πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Δεν πρέπει να πάμε και στην άλλη λογική να μη λέει κανείς ότι θέλει αλλά σε στιγμές που θέλει ψυχραιμία πρέπει να προσέχουμε».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης,τάχθηκε κατά της επιστροφής της χώρας σε εθνικό νόμισμα, καθώς -όπως σημείωσε- κάτι τέτοιο ωφελεί μόνον τη Γερμανία, «αφού θα αγοράσει την Ελλάδα μπιρ παρά».