ΕΙΔΗΣΕΙΣ
mitsotakis

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες»

Παρέμβαση σε στρογγυλό τραπέζι της γραμματείας γυναικών της ΝΔ έκανε νωρίς το μεςημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που γίνεται στα πλαίσια του 10ου συνεδρίου του κόμματος. 

«Θα βρεθείτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνουμε για να διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Θέλω κι εσείς να μου δώσετε τη δέσμευση ότι με τον αγώνα σας θα αντιστραφεί η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα. Σε περιόδους μεγάλης κρίσης, οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη πίεση. Μέσα από τη νέα κοινωνική μας πολιτική πρέπει να τις στηρίξουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού σημείωσε ότι προέρχεται από γυναικοκρατούμενη οικογένεια και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το ρόλο των γυναικών στην πολιτική συμμετοχή είπε: Δυστυχώς και στο δικό μας κόμμα τα απόλυτα στατιστικά είναι αποκαρδιωτικά, αφού πολύ λίγες γυναίκες βρίσκονται στη Βουλή και που δραστηριοποιούνται πολιτικά. Πρέπει να το διορθώσουμε, πρέπει να το αλλάξουμε».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι απασχόλησε τη ΝΔ αν θα έπρεπε να κρατήσουμε την ποσόστωση των γυναικών, ως ένα εργαλείο που θα καθιστά υποχρεωτική την παρουσία των γυναικών σε ένα ποσοστό και ανακοίνωςε ότι αποφάσισε να την κρατήςει, καθώς ειναι απαραίτητη για να έχουμε ικανοποιητική συμμετοχή στα όργανα του κόμματος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι, «στο βαθμό που μπορώ να το κάνω, μέσα από το πλέγμα αξιοκρατίας, θα δώσουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες ώστε να αναδείξουν τα πολιτικά τους προσόντα. Η δυνατή φωνή που καθορίζει την επιλογή της ψήφου είστε εσείς, οι γυναίκες, και εσείς θα δώσετε την νίκη στη ΝΔ όταν και όποτε γίνουν οι εκλογες.