ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Πολύ σημαντική η αρχή της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία με τη Σλοβακία

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η αρχή της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία. Η Σλοβακία έχει μια μεγάλη παράδοση στην αμυντική βιομηχανία και η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία και τους δύο λαούς.» είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον  Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Peter Gajdos που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Άμυνας της Σλοβακίας και επισφραγίζω αυτά τα οποία είπε ότι είναι μια καινούργια ημέρα στις σχέσεις Ελλάδας – Σλοβακίας. Δύο χώρες που συμπίπτουν στις θέσεις που εκφράζουν μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Δύο χώρες με κοινά χαρακτηριστικά, με κοινή ιστορία και μεγάλη στρατιωτική και διπλωματική παράδοση.

Η συνεργασία μας έχει να κάνει και με τη διμερή συμφωνία, όπως πολύ σωστά ανέφερε προηγουμένως και ο κ. Υπουργός, για τη συμμετοχή της Ελλάδος στις δομές που ηγείται η Σλοβακία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα με τη συμμετοχή της Σλοβακίας σε ασκήσεις και δομές που φιλοξενεί η Ελλάδα.

Οι αγωνίες μας είναι κοινές στα θέματα της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης και ανταλλάξαμε απόψεις σε σχέση με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Άμυνας.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η αρχή της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία. Η Σλοβακία έχει μια μεγάλη παράδοση στην αμυντική βιομηχανία και η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία και τους δύο λαούς.

Επίσης, θα είμαστε πολύ κοντά στα θέματα της χάραξης της γεωπολιτικής στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Μεσογείου και αρκετά σύντομα, μετά από πρόσκληση του κ. Υπουργού, θα βρίσκομαι στη Σλοβακία προκειμένου να προχωρήσουμε στην υπογραφή διμερών συμφωνιών που θα επισφραγίσουν οι στρατιωτικές ηγεσίες.

Καλωσορίζω ακόμα μια φορά τον κ. Υπουργό και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που μας έκανε τη μεγάλη τιμή να επισκεφθεί και την Κρήτη και να διαμορφώσει και ο ίδιος μαζί με το επιτελείο του μια άποψη για τη συμβολή της Ελλάδος στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα με τη βάση της Σούδας».

Oι φωτογραφίες από την συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον ΥΠΑΜ Σλοβακίας:

πηγή : http://www.onalert.gr