ΕΙΔΗΣΕΙΣ
teleferik

Καλαφάτης για το τελεφερίκ: «Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει»

Με έναν στίχο γνωστού τραγουδιού άρχισε την τοποθέτησή του για την έγκριση παραδοτέων α’ σταδίου της παρεχόμενης υπηρεσίας που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.
«Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει ό,τι γυρίζει σταματά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του, πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο.
«Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να… τερματίσει, σε άλλη μία ανερμάτιστη πολιτική του δήμου. Θυμάμαι σαν τώρα το πρωτοσέλιδο, που κάποιος, αν δεν ήξερε την πραγματικότητα, θα πίστευε ότι σε λίγο καιρό θα υπήρχε τελεφερίκ στην πόλη», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, «το θέμα ήρθε, πήγε, έφυγε, ξαναγύρισε. Κι ακόμη δεν καταλάβαμε τι θα εξυπηρετεί, αν υπάρχουν υποδομές για να το στηρίξουν».
Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς το δημοτικό συμβούλιο καλείται να πληρώσει ένα έργο το οποίο «ο ίδιος ο δήμαρχος το απαξίωσε. Ένα έργο που ήταν ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης, ο ίδιος ο δήμαρχος ουσιαστικά το ‘χει απορρίψει! Και τώρα ερχόμαστε να κάνουμε τι; Να πληρώσουμε μια μελέτη για ένα έργο που έχει εγκαταλείψει η διοίκηση και τώρα το επαναφέρει; Αυτός είναι ο απόλυτος τραγέλαφος».
Στη δευτερολογία του τόνισε: «Το τελεφερίκ είναι ένα έργο που, κυριολεκτικά, είναι στον αέρα». Και πρόσθεσε: «Έχουμε άλλο ένα δείγμα της προχειρότητας με βάση την οποία λειτουργεί η διοίκηση Μπουτάρη. Φθάνει πια από οράματα, λύστε και κανένα πρόβλημα. Αυτό θέλει ο κόσμος», κατέληξε.