ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω – Δύο νεκροί, τραυματίες και πολύ σοβαρές ζημιές (VIDEO)

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Κω στη 01.31. Από το σεισμό δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν, ενώ έχουν προκληθεί πολύ σημαντικές ζημιές στο νησί.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επίσης στην Κω, απεγκλωβίστηκαν τρεις τραυματίες από νυχτερινό μαγαζί, τμήμα της οροφής του οποίο κατέρρευσε.

Η δόνηση ταρακούνησε τη Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα τουρκικά παράλια -όπου υπάρχουν επίσης αναφορές για ζημιές- ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, προκλήθηκαν θαλάσσια ρεύματα και πιθανώς μικρό τσουνάμι.

 

Το επίκεντρο του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, ανοιχτά του Μπόντρουμ, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Λίγο βορειότερα, στη 1.38 π.μ., σημειώθηκε δόνηση 5,1 Ρίχτερ, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου, ανάμεσα στους Λειψούς και το Φαρμακονήσι.

Τους δύο σεισμούς ακολούθησε δόνηση 4,6 Ρίχτερ 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καλύμνου, κοντά στο Φαρμακονήσι, στη 01.44, καθώς και δόνηση 4,4 Ρίχτερ 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, στη 01.52.
Σε ανακοίνωση της η πυροσβεστική αναφέρει:
Ύστερα από την ισχυρή σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε, σήμερα στις 01:31 στη νήσο Κω, η υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει ανασύρει τρία άτομα, δύο νεκρά και ένα τραυματισμένο, από κτίριο που υπέστη μερική κατάρρευση στο κέντρο της πόλης. Όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ ενισχύθηκαν από μια ομάδα 15 πυροσβεστικών υπαλλήλων και δύο διασωστικών σκύλων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. και περιπολούν για έλεγχο και άμεση απόκριση σε τυχόν συμβάντα.