ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Alibaba_Chinese_logo

Η Alibaba επενδύει 1 δισ. δολάρια σε εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου

Ο κινεζικός κολοσσός στο ηλεκτρονικό εμπόριο, Alibaba Group Holding, ανακοίνωσε σήμερα πως θα αποκτήσει τον έλεγχο του Lazada Group αγοράζοντας νέες μετοχές αλλά και υπάρχουσες από άλλους μετόχους, επενδύοντας περίπου ένα δισ. στην startup ηλεκτρονικού εμπορίου που εστιάζει στην νοτιοανατολική Ασία.

Η Alibaba τόνισε πως αγοράζει νέες μετοχές της Lazada για 500 εκατ. δολάρια και θα ξοδέψει άλλα 500 εκατ. για να αγοράζει υπάρχουσες μετοχές άλλων, περιλαμβανομένης της Rocket Internet με έδρα το Βερολίνο και της βρετανικής Tesco. Οι δύο μέτοχοι επιβεβαίωσαν την αγορά σε ξεχωριστές σημερινές ανακοινώσεις τους.

Καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται στην εγχώρια αγορά της, η Alibaba επεκτείνει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στο εξωτερικό. Η εταιρία είναι μεταξύ μιας ομάδας επενδυτών που έριξαν πέρυσι περίπου 500 εκατ. δολάρια στην ινδική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Snapdeal.com.

Η Lazada στοχεύει σε χρήστες στην πολυπληθή νοτιοανατολική Ασία, όπου κατοικούν περίπου 600 εκατ. άνθρωποι. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.