ΕΙΔΗΣΕΙΣ
fokia-argiro-1-logo

Η φώκια της Σάμου: Αραχτή και «light»

frontex-SAMOS-logoΤο σκάφος της ελληνικής ομάδας διάσωσης διάλεξε η μικρή Αργυρώ, η τρίχρονη φώκια-σελέμπριτι της Σάμου, για να “την πέσει”. Πριν λίγες μέρες εθεάθη στο Βαθύ, ανάμεσα στα σκάφη της FRONTEX που βρίσκονται σε επιφυλακή για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών, μπροστά στον παραλιακό πεζόδρομο. Ανάμεσα σε δύο γερμανικά, δύο σουηδικά κι ένα ιταλικό πλεούμενο, η συμπαθής φώκια επέλεξε το μικρό φουσκωτό της ελληνικής οργάνωσης, μια που ήταν αρκετά χαμηλό ώστε να ανεβεί στο πίσω μέρος με τα χοντρά πτερύγια-πόδια της.

Ούτε που κουνήθηκε όταν τη φώναξαν οι ντόπιοι με τ’ όνομά της. Ίσα που γύρισε το κεφάλι της για μια στιγμή, πριν ξαναβυθιστεί στον ύπνο. Έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος τους τουρίστες, παρότι – σύμφωνα με μαρτυρίες – πέρυσι είχαν χτυπήσει το ήμερο κήτος με μια …ξαπλώστρα, εν είδει βάναυσου αστείου.

Από τότε, αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές με τους ανθρώπους κι έχει γίνει εσωστρεφής, λένε όσοι τη γνωρίζουν από παλιά. Οπότε, φέτος ενδεχομένως να προτιμήσει την ησυχία της από τις φωτογραφήσεις και τις πολλές διαχυτικότητες με ενθουσιασμένους τουρίστες.

fokia-argiro-2-logo

fokia-argiro-3-logo

Φωτ.-Κείμενο: Ηλέκτρα-Αθηνά Αντωνιάδου