ΕΙΔΗΣΕΙΣ
i-sfagi-tou-charlie-hebdo-enepneuse-ton-19xrono.w_l

Η σφαγή του Charlie Hebdo ενέπνευσε τον 19χρονο τζιχαντιστή

Εναν ψυχικά διαταραγμένο νέο με εμμονές στη θρησκεία και έχοντας ως έμπνευση για τις πράξεις του την σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo περιγράφουν σε ρεπορτάζ τους τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τον 19χρονο Αντέλ Κερμίς, ο οποίος μαζί με συνεργό του έσφαξαν μέσα σε εκκλησία της Νορμανδίας τον 84χρονο ιερέα Ζακ Αμελ.

Οι αλλεπάλληλες απόπειρες φυγής στη Συρία
Στο ρεπορτάζ της Nouvel Observateur αναφέρεται ότι ο νεαρός είχε αποβληθεί ακόμη και από το τζαμί της περιοχής του, όταν ο ιμάμης είχε πληροφορηθεί από τις αρχές για τις δύο αποτυχημένες απόπειρες του 19χρονου να μεταβεί στη Συρία.

Ο Αντέλ Κερμίς την δεύτερη φορά που εμφανίστηκε σε γαλλικό δικαστήριο, δήλωσε μεταμελημένος και έτοιμος να αρχίσει μια φυσιολογική ζωή στη Γαλλία. Ο εισαγγελέας δεν τον πίστεψε και ζήτησε την φυλάκισή του. Ως συμβιβαστική λύση επιλέχθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, και ο περιορισμός στις εξόδους από το σπίτι του κάθε μέρα μεταξύ 8:30 και 12.30 το πρωί.

Ομως από την στιγμή της αποφυλάκισης του τίποτε δεν άλλαξε. Μιλούσε μόνο για τη θρησκεία

Ψυχολογικά προβλήματα και στροφή στο ισλάμ

Η εφημερίδα Le Monde αποκαλύπτει ότι ο τζιχαντιστής, ήδη από την ηλικία των έξι ετών εμφάνιζε ενδείξεις «ψυχολογικών προβλημάτων», για τα οποία συχνά είχε νοσηλευτεί. «Ήταν τρελός, μιλούσε στον εαυτό του», είπε ένας γείτονας στην εφημερίδα Le Figaro. Οποιος διαφωνούσε μαζί του ήταν «άπιστος». «Δεν με εξέπληξε. Μιλούσε για αυτό συνέχεια. Μιλούσε για το Ισλάμ, τα πράγματα όπως αυτό που ήθελε να κάνει. Μιλούσε για το Κοράνι και τη Μέκκα» είτε στο καναλι RTL ένας φίλος του και πρόσθεσε ότι είχε προειδοποιήσει ότι θα επιτεθεί σε εκκλησία. Κανένας δεν τον πίστεψε.

Ελβετική εφημερίδα αναφέρει ότι η έμπνευση για την επίθεση στον ναό του δόθηκε από την τρομοκρατική ενέργεια στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, πριν ενάμισι χρόνο.

Πηγή: thetoc.gr