ΕΙΔΗΣΕΙΣ
mado

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας έρχεται Θεσσαλονίκη!

Την είσοδό της στην αγορά της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να κάνει εντός της άνοιξης η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας, MADO, που σχεδιάζει μάλιστα να αξιοποιήσει την πόλη και ως εφαλτήριο τόσο για την επέκτασή της στην Ελλάδα όσο και για την εξόρμησή της στα Βαλκάνια.

Η MADO, η οποία διαθέτει 308 καταστήματα (με γλυκά και καφέ) και έχει αναπτύξει παρουσία, μεταξύ άλλων, στο Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Ντουμπάι και πολλές άλλες αγορές, έχει ήδη επιλέξει τα σημεία από όπου θα σερβίρει το περίφημο παγωτό και τα γνωστά γλυκά της στους Θεσσαλονικείς. Το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει στη Λεωφόρο Νίκης, σχετικά κοντά στον Λευκό Πύργο, και το δεύτερο θα βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου. Τα πρώτα εγκαίνια αναμένονται τον Μάιο, ενώ η τουρκική εταιρία θα προσλάβει άμεσα 17 άτομα.

Πέραν της εμπορικής της παρουσίας, η MADO επέλεξε να δημιουργήσει στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη τη MADO Ευρώπης, ώστε να επιχειρήσει από εκεί το άνοιγμά της στις βαλκανικές αγορές. Το ενδιαφέρον της MADO για τη Θεσσαλονίκη καλλιεργήθηκε και ενισχύθηκε από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο πως ο γνωστός τουριστικός πράκτορας, ιδιοκτήτης του Silver Holidays και μέλος της διοίκησης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Στέφανος Χατζημανώλης, θα αναλάβει επικεφαλής της ελληνικής δραστηριότητας της τουρκικής εταιρίας. Οι Τούρκοι θέλουν να επενδύσουν στην τουριστική δυναμική της χώρας μας και να απευθυνθούν στις σημαντικές ροές τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, ενώ η επιλογή της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει την αγάπη τους για την πόλη-γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η MADO είναι περισσότερο γνωστή στην Τουρκία για τα παγωτά της, αφού ήταν και το πρώτο της προϊόν, στη συνέχεια όμως διεύρυνε την γκάμα της με παραδοσιακά γλυκά, κυρίως σιροπιαστά, όπως το κιουνεφέ (κανταΐφι).