ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μαρινέλλα «σαμποτάρει» τον εαυτό της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φωτό)

Η Μαρινέλλα με αγαπημένα τραγούδια, έτσι όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει, 11 και 12 Απριλίου στο Παλλάς, 22 και 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  

Η ενέργεια έντονη, βλέμμα φωτεινό, χαμόγελο πλατύ, κοστούμι μπορντό με παντελόνα καμπάνα.
Η Μαρινέλλα φεύγει αύριο για Κέρκυρα, όπου θα ολοκληρώσει τις πρόβες για την παρουσίαση των «πειραγμένων» συναυλιών που θα δώσει με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «ΟΜΟΝΟΙΑ» της Κέρκυρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Παραστάσεις μέσα από τις οποίες περνάει ολόκληρη η μουσική παράδοση της Κέρκυρας και ο πολιτισμός της, με συμμετοχή από 60 εκπληκτικές φωνές χορωδών, τη μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης».

Γιατί «πειραγμένη» συναυλία; Γιατί ναι μεν θα ακουστούν όλα τα λαϊκά, αγαπημένα, αθάνατα τραγούδια της Μαρινέλλας, ωστόσο θα παρουσιαστούν με φρέσκια ενορχήστρωση, διαφορετικά, ένα βήμα παραπέρα. «Δεν θα τα αναγνωρίσει ούτε η κ. Μαρινέλλα» είπε χαριτολογώντας κατά την παρουσίαση των συναυλιών ο ενορχηστρωτής τους Νικόλας Αναδολής, για να απαντήσει εκείνη γελώντας«αχ τι έπαθα, μου αρέσει το καινούργιο, πάω με το ένστικτο».
Επί σκηνής πάνω από 100 άτομα σε μία δίωρη υπερπαραγωγή «Μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα μου, έχω χαρά και άγχος» τόνισε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού. Τα πνευστά μεταμορφώνουν ιστορικά τραγούδια και τους δίνουν φρέσκο άκουσμα. «40 χρόνια λέω τα ίδια, να τα αλλάξουμε και λίγο, πάντα με σεβασμό», δήλωσε και σημείωσε ότι σε πολλά από αυτά θα συμπράξει με τον βαρύτονο Παντελή Κοντό.

«Θα σηκώνω τα χέρια μου και θα ακούω τη φωνή της Μαρινέλλας, είναι μαγικό» σημείωσε για τις συναυλίες ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης.

Τα λόγια για μια τέτοια παράσταση είναι φτωχά και συγκεκριμένα «Τα λόγια είναι περιττά» με swing, ίσως, ρυθμό και περισσότερες λεπτομέρειες, επί σκηνής.

marinella1

Οι παραστάσεις
Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Απριλίου στις 20:30 στο Παλλάς
Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης
Οργάνωση-σχεδιασμός: Δημήτρης Μαργιολάς -Νίκος Δημητρόπουλος
Διεύθυνση χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά
Ενορχήστρωση: Νικόλας Αναδολής