ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kalafatis

Ερώτηση στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ από τον Στ. Καλαφάτη

«Το επιβατηγό κοινό της Θεσσαλονίκης υποφέρει, δίχως να φταίει σε τίποτα. Αυτό πρέπει να αναλογιστούν όλοι όσοι έχουν συμμετοχή στην επίλυση του θέματος: Εργαζόμενοι, διοίκηση του ΟΑΣΘ, αλλά, κυριότητα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έχει δώσει καθόλου καλά δείγματα στον τομέα της διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων και πεδίο της αποτελεσματικότητας».

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, σήμερα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Καλαφάτης, υπογραμμίζει ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει το φάσμα της πλήρους ακινησίας από τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αποτελεί τον μοναδικό φορέα που εξυπηρετεί για δεκαετίες το επιβατικό κοινό της πόλης και των ευρύτερων περιοχών της.

«Οι συνεχείς στάσεις εργασίας από μέρους των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών, θέτουν σε εξαντλητική δοκιμασία την αντοχή των πολιτών  που ταλαιπωρούνται σκληρά αλλά και της τοπικής οικονομίας», τονίζει. Και προσθέτει:  «Παρότι ο χορός των κινητοποιήσεων καλά κρατεί, με τους επιβάτες να υποβάλλονται σε εξουθενωτικό και δαπανηρό “σκληρό ροκ”, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου παραμένει ασυγκίνητη και τηρεί στάση παθητικού παρατηρητή».

Ο κ. Καλαφάτης ζητά να σταματήσει η ιδιότυπη ομηρία της πόλης και να καθίσει ο υπουργός στο τραπέζι του διαλόγου, ρωτά πότε θα ενσκήψει το υπουργείο στην επίλυση των προβλημάτων του ΟΑΣΘ, πότε θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μην καταρρεύσει ο μοναδικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης, για να τερματιστεί η ταλαιπωρία του επιβατικού της κοινού, αλλά και πώς σκοπεύει να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.