ΕΙΔΗΣΕΙΣ
trapeza-tis-ellados-708_4

Επιχείρηση «σκούπα» από την κυβέρνηση στα ταμειακά διαθέσιμα

Ημέρες καλοκαιριού 2015 για τα ταμεία νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επιχείρηση σκούπα προκειμένου να μεταφέρει τα αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με το ενδεχόμενο μίας οικονομικής ασφυξίας, καθώς η ρευστότητα βρίσκεται σε οριακό σημείο και την κυβέρνηση να τρομάζει στο ενδεχόμενο να αδειάσουν τα ταμεία και να μην μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες κρατικές ανάγκες, η πίεση προς τα διοικητικά συμβούλια για μεταφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσών στην ΤτΕ αυξάνεται συνεχώς. Η κυβέρνηση στέλενει τα αιτήματα μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Πέμπτη εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ η μεταφορά ποσού, με το επιχείρημα ότι το επιτόκιο που χορηγεί η ΤτΕ είναι υψηλότερο, 3,70%.
Το αντίστοιχο αίτημα για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων εστάλη και στα νοσοκομεία, όπως και στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίες έχει τεράστιες οφειλές προς τρίτους.
Παράλληλα μόλις χθες εγκρίθηκε και η μεταφορά 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.