ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν ποσά επικαλούμενοι ατυχήματα συγγενών

Καθημερινό τείνει να γίνει το φαινόμενο προσπάθειας εξαπάτησης ανυποψίαστων θυμάτων από τα οποία σπείρες επιδιώκουν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ύστερα από τηλεφωνικές κλήσεις για υποτιθέμενα ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύλληψη δύο ατόμων στις 23 Ιανουαρίου. Συνεργός τους, προσποιούμενος τον αστυνομικό κάλεσε 63χρονη και υποστήριξε ότι, συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια, απαίτησε από το υποψήφιο θύμα του την καταβολή χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το συγγενικό της πρόσωπο, τις νομικές συνέπειες του ¨υποτιθέμενου¨ τροχαίου ατυχήματος.

Ύστερα ωστόσο από επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν τα δύο άτομα τα οποία είχαν πάει να παραλάβουν το συγκεκριμένο ποσό.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι «επίδοξοι» απατεώνες επικαλούνται τροχαία ατυχήματα και σοβαρό τραυματισμό συγγενικού προσώπου του υποψήφιου θύματος, ζητώντας μεγάλα ποσά για κάποια επέμβαση και την περίθαλψή του.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε ανάλογα περιστατικά, ενώ θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι αστυνομικές αρχές.