ΕΙΔΗΣΕΙΣ
eidomeni-bild-simea3

Ειδομένη: Πήραν πρόσφυγες στο σπίτι τους: “Αύριο μπορεί να είμαστε στην ίδια μοίρα” (video)

Όλο και περισσότερες είναι οι οικογένειες Ελλήνων που προθυμοποιούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες…

Η οικογένεια Καμπουρίδη στο χωριό Άγιος Πέτρος είναι μια από αυτές.

“Για την αδικοχαμένη γυναίκα μου και στη μνήμη των γονιών μου, λέει στην κάμερα του Alpha ο κύριος Καμπουρίδης”, στο σπίτι του οποίου βρήκαν καταφύγιο από την Ειδομένη ένα ζευγάρι προσφύγων με τα δύο τους παιδιά.

Ο κύριος Δήμος ξεσπά σε κλάματα.

“Ο πατέρας και οι παππούδες του ήταν πρόσφυγες. Δεν θα μπορούσα να μη δείξω ευαισθησία, λέει. Χαίρομαι πολύ, είμαι περήφανος, όλος ο κόσμος να το κάνει, είναι ευλογία. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Μπορεί κι εμείς αύριο να είμαστε στην ίδια μοίρα”.

Το ίδιο έκανε και ο αδελφός του Δήμου Καμπουρίδη που φιλοξενεί μια μητέρα με το μωρό της. “Χαμογελώ και πάλι” λέει η ταλαιπωρημένη πρόσφυγας.

Η Αγγελική Βελισσαρίδου στη Θεσσαλονίκη βοηθά δύο μητέρες και τα 4 παιδιά τους που μένουν στο Κέντρο Προσφύγων στα Διαβατά. Τους ανοίγει το σπίτι της και την καρδιά της, τους μαγειρεύει, τους φροντίζει…

Τους τελευταίους μήνες το κατώφλι της έχουν περάσει δεκάδες πρόσφυγες με τα παιδιά τους. “Ολοι πρέπει να το κάνουν” λέει και η κυρία Βελισσαρίδη.

Από τις λάσπες της Ειδομένης οκτώ πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στον ξενώνα της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Το κτίριο είναι καινούργιο και τη διατροφή τους έχουν αναλάβει οι ενορίτες.

Πρέπει να τους απαλύνουμε τον πόνο και την ταλαιπωρία, λέει ο Μητροπολίτης.

“Ολοι εδώ έχουν καλή καρδιά και αγάπη” λέει μια από τις φιλοξενούμενες…

Δείτε το βίντεο του Alpha