eidomeni mar16

Έτοιμη για την υποδοχή προσφύγων η Θεσσαλονίκη

Σε εργασίες διαρρύθμισης, συντήρησης και προσαρμογής στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στις αποθήκες 18 και 21 έχει προχωρήσει εγκαίρως η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), ώστε οι χώροι να είναι έτοιμοι για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία. Παράλληλα, εξασφάλισε τους αναγκαίους χώρους υγιεινής των προσφύγων καθώς και τις διόδους εισόδου και εξόδου τους και τον έλεγχό τους, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΟΛΘ, με αφορμή την άφιξη περίπου 450 προσφύγων στο λιμάνι αύριο το πρωί από την Καβάλα, με λεωφορεία.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων ομάδων ώστε να είναι απρόσκοπτη η παραμονή και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών των προσφύγων. Οι δε επιλεγμένοι χώροι και η προβλήτα βρίσκονται εκτός Ελευθέρας Ζώνης και μακριά από τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν τη λειτουργία και τις εργασίες του εμπορικού και επιβατικού λιμένος και έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς οδικούς άξονες (πύλες 10 και 11).

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης στην αίθουσα διοικητικού συμβουλίου της Ο.Λ.Θ Α.Ε., με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, στην οποία ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να φιλοξενηθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι 450 πρόσφυγες.