ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ καταγγέλλει ΕΛΤΑ για παρακράτηση 20 εκατ. ευρώ!

Δεν έχουν περάσει 2 χρόνια από την εποχή που ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης καλωσόριζε με δημόσιες δηλώσεις του την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ρεύματος και δήλωνε σε επαφές που είχε με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ότι μόνο με αξιόπιστους επενδυτές όπως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μπορεί να ανοίξει με ορθό και ελεγχόμενο τρόπο η αγορά της εμπορίας ρεύματος.

«Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει θετικά την εμπλοκή Οργανισμών όπως τα ΕΛΤΑ στην εμπορία γιατί πιστεύει ότι τα ΕΛΤΑ με τα 1500 καταστήματα σε όλη τη χώρα θα απευθυνθούν σε όλες τις κατηγορίες πελατών με λογικό κέρδος και όχι με κερδοσκοπικές διαθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά δήλωση του κ. Παναγιωτάκη το φθινόπωρο του 2015, μια περίοδο κατά την οποία μάλιστα υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ για την παροχή τεχνικών συμβουλών και συνεργασία των δύο εταιρειών του δημοσίου.

Ωστόσο τα σχέδια για περαιτέρω συνεργασία δεν έχουν -προσώρας– προχωρήσει και όπως όλα δείχνουν αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε στο ορατό μέλλον.

Τούτο προκύπτει από την αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, επιστολής του προέδρου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στην οποία καταγγέλλεται καθυστερημένη απόδοση οφειλομένων ποσών από είσπραξη λογαριασμών ρεύματος από τα ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ και αποκαλύπτεται ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει εξώδικο προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

«Προκαλεί πολύ δυσάρεστη εντύπωση η μη ανταπόκρισή σας στις συνεχείς οχλήσεις μας και στην από 7 Απριλίου 2017 εξώδικη πρόσκληση αναφορικά με την οριστική τακτοποίηση της απόδοσης των εισπραχθέντων λογαριασμών ρεύματος πελατών της ΔΕΗ μέσω του δικτύου Καταστημάτων σας».

Σύμφωνα με την επιστολή το πρόβλημα παρουσιάστηκε αρχές Μαρτίου και εντάθηκε με το πέρας των ημερών.

Αυτή τη στιγμή η διογκούμενη οφειλή ανέρχεται σε 19,5 εκατ. ευρώ και αφορά στη μη απόδοση εισπράξεων μετά τις 20 Απριλίου.

Μάλιστα η μη απόδοση των ποσών από τα ΕΛΤΑ αφήνει έκθετους πελάτες της ΔΕΗ οι οποίοι απολαμβάνουν την έκπτωση 15% που δίνει η εταιρεία σε συνεπείς πελάτες. Και αυτό διότι ενώ οι ίδιοι έχουν πληρώσει κανονικά τους λογαριασμούς τους, εμφανίζονται υπερήμεροι και χάνουν την έκπτωση.

«Η παρούσα επιστολή αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησής μας για το θέμα. Εάν δε συμμορφωθείτε θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο» προειδοποιεί η επιστολή που υπογράφεται από τον Μ. Παναγιωτάκη.

Το Capital.gr επικοινώνησε με τα ΕΛΤΑ ωστόσο η απάντηση που δόθηκε για το θέμα ήταν ουδέν σχόλιο.

Πηγή: captial