Τον αποκαλούν μπαχαρικό του Ήλιου” γιατί, όχι μόνο τα οφέλη του στην υγεία είναι αναρίθμητα, αλλά δίνει και απίστευτη γεύση και κίτρινο χρώμα σε όποιο φαγητό το προσθέσεις. Ανήκει στην οικογένεια του γνωστού σε όλους μας τζίντζερ ή πιπερόριζας, προέρχεται από την Ινδία και ανακαλύφθηκε περίπου 2 αιώνες πριν.
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως βασικό μπαχαρικό στις ασιατικές κουζίνες σαν ενισχυτικό γεύσης αλλά και σαν συμπλήρωμα διατροφής στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών, αφού έχει αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα σαν ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς πως ο κουρκουμάς μπορεί να προστατεύσει από διάφορες μορφές καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ισχυρά ενθαρρυντικά αποτελέσματα από έρευνες που έγιναν σε ήδη καρκινικά κύτταρα σε καρκίνους του μαστού, του στομάχου, του εντέρου και του δέρματος.
Για καλή μας τύχη, υπάρχει πάντα στα ράφια γνωστών σουπερμάρκετ, σε φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών ειδών από όπου μπορούμε εύκολα να τον προμηθευτούμε και να τον προσθέτουμε καθημερινά στα ψητά μας, καθώς επίσης και στο ρύζι το οποίο γίνεται τρομερά γευστικό!
Τip: πρόσθεσε τον κουρκουμά στην ομελέτα και στις σαλάτες.
Πηγή: govastileto.gr