ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα κόλπα για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα στην κουζίνα!

Πάντα ακούγαμε μυστικά της κουζίνας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους και πρέπει να παραδεχτούμε πως τα περισσότερα συνήθως μας δημιουργούσαν μία έκφραση περιέργειας (σαν να ακούς θεωρίες της πυρηνικής φυσικής) και πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Ποιος ανυπομονεί να  βάλει λεμόνι στο μήλο για να μην κιτρινίσει; Ο ίδιος που θα βάλει με χαρά -και χωρίς τύψεις- μαγιονέζα στο κέικ του! Το ότι πολλές τεχνικές είναι και λίγο αποκρουστικές στη σκέψη όμως, δεν σημαίνει πως δεν λειτουργούν. Δεν θα σας εξηγήσουμε γιατί, όμως δοκιμάστε τα 23 παρακάτω κόλπα στην κουζίνα σας -και στο τζάκι…- και μόνο χαμένες δεν θα βγείτε.

  • Βάλτε βραστό νερό σε ένα ποτήρι μέχρι να ζεσταθεί. Αδειάστε το ποτήρι και τοποθετήστε το ανάποδα πάνω από το βούτυρό σας. Το βούτυρο θα λιώσει και θα μαλακώσει αμέσως!
  • Το άοσμο (και άγευστο) οδοντικό νήμα είναι κατάλληλο για να κόψει μαλακές τροφές.
  • Διατηρήστε το παγωτό σας μέσα σε ειδικές σακούλες τροφίμων με κλιπ. Το παγωτό παραμένει παγωμένο και μαλακό έτσι ώστε να μπορείτε να το σερβίρετε με ευκολία.
  • Σας τελείωσε η μαγιονέζα; Αναμείξτε μία κούπα λάδι και ένα αυγό και κάντε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα.
  • Χρησιμοποιήστε μία ξύλινη κουτάλα για να μην ξεχειλίζει το βραστό νερό από τις κατσαρόλες και τα κατσαρολάκια. Απλώς στερεώστε την πάνω στην κατσαρόλα την ώρα που μαγειρεύετε. (Λειτουργεί!)
  • Αν είστε λάτρεις των marshmallows, αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι σας μαζί με μαύρη ζάχαρη για να μην αλλοιωθούν.
  • Για περισσότερη ευκολία στο τρίψιμο ψεκάστε τον τρίφτη του τυριού με αντικολλητικό σπρέι.
  • Μην σπαταλάτε χρόνο ξεφλουδίζοντας τις πατάτες πριν τις βράσετε. Μετά το βράσιμο, η φλούδα θα βγει πανεύκολα.
  • Ελέγξτε αν η μαγειρική σας σόδα είναι σε καλή κατάσταση προσθέτοντας ένα κουταλάκι του τσαγιού σε μισή κούπα ζεστό νερό. Αν κάνει μπουρμπουλήθρες τότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.
  • Αν βράσετε τις σκελίδες του σκόρδου σας για 30 δευτερόλεπτα, τότε οι φλούδες θα φύγουν εύκολα.

  • Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε το πάνω στη σχάρα ώστε να γίνει αντικολλητική.
  • Όταν φτιάχνετε μπιφτέκια, κάντε μία μικρή τρύπα στη μέση του για να ψηθούν καλύτερα.
  • Όταν μαγειρεύετε τηγανητά φαγητά, σερβίρετέ τα σε μία παγωμένη επιφάνεια για να μείνουν τραγανά.
  • Το πάνω μέρος της κονσέρβας των αναψυκτικών λειτουργεί τέλεια και ως αποφλοιωτής φρούτων και λαχανικών.
  • Παγώστε σταφύλια και χρησιμοποιήστε τα ως παγάκια στο κρασί σας, χωρίς να γίνει νερωμένο.
  • Χρησιμοποιήστε μία κρεμάστρα με κλιπς ως αναλόγιο, για να κρεμάσετε το βιβλίο μαγειρικής σας στο ράφι.
  • Τα πατατάκι τύπου Doritos είναι πολύ καλό προσάναμμα για το τζάκι.
  • Μην δυσκολεύεστε με το κόψιμο του ψωμιού. Ξεκινήστε από την κάτω πλευρά προς τα πάνω.
  • Αποθηκεύστε τις νάιλον ταινίες του φαγητού στην κατάψυξη για ευκολότερη χρήση.
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα στο κέικ, θα το κάνουν πολύ πιο αφράτο και γευστικό.
  • Λίγη βότκα στην ζύμη της πίτας και θα γίνει πιο νόστιμη και τραγανή.
  • Τα μπισκότα διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο καιρό όταν φυλάσσονται με μία φλούδα μήλου.
  • Φτιάχνετε σάλτσα και έχετε προσθέσει πολύ νερό; Βάλτε μέσα ένα ζυμαρικό (χωρίς να το έχετε μαγειρέψει φυσικά) και αφού τραβήξει όλο το νερό, βγάλτε το.