ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχηγός συριακού στρατού: Οι ΗΠΑ παραβίασαν τους διεθνείς νόμους – Συνεργοί του ISIS

Σε δήλωσή του ο γενικός αρχηγός του συριακού στρατού και των ενόπλων δυνάμεων καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και της απόφασής τους να επιτεθούν με πυραύλους εναντίον της Συρίας.

Όπως τόνισε ο στρατηγός, έξι άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από αυτήν την κατάφωρη πράξη επιθετικότητας, ενώ προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές. Καταδίκασε την επίθεση από τις ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι υπογραμμίζει τη διαρκώς λανθασμένη στρατηγική των ΗΠΑ και υπονομεύει την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας που καταβάλλει ο συριακός στρατός.

Η επίθεση κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεργό του Ισλαμικού Κράτους, της Τζαμπάτ αλ Νούσρα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που επιδίωκαν από την πρώτη ημέρα αυτού του αθέμιτου πολέμου κατά της Συρίας, τρόπο επίθεσης σε σημεία που έλεγχε ο συριακός στρατός και οι στρατιωτικές βάσεις.

Η προσπάθεια των ΗΠΑ να δικαιολογήσουν αυτήν την επίθεση ισχυριζόμενες ότι είναι απάντηση στη χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό χωρίς ωστόσο να μπορούν να πιστοποιήσουν τα πραγματικά γεγονότα στέλνει λανθασμένα μηνύματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις ενθαρρύνουν περαιτέρω για χρήση χημικών όπλων στο μέλλον κάθε φορά που αντιμετωπίζουν βαρύτατες απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Αυτή η επιθετική πράξη παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις και έχει ως στόχο να επηρεάσει την ακεραιότητα του συριακού στρατού στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, τόνισε ο γενικός αρχηγός του στρατού.