ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τα Ρεμπέτικα μέχρι..«Της Καρδιάς τα Πάθη»

Μόνο για μια βραδιά, ο Μπάμπης Τσέρτος, αφήνει τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής όπου συμμετέχει στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» για τη μουσική σκηνή του ΞΕΦΩΤΟΥ(Λυκούργου 5, Λαδάδικα). Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του νέου του δίσκου-cd «Της Καρδιάς τα Πάθη», σε τραγούδια του Ανδρέα Κατσιγιάννη, οι δυο τους, έρχονται για μια νύχτα γεμάτη ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Με κορμό το ρεμπέτικο, το ταξίδι θα «απλωθεί» μέχρι και την σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού με τον σπουδαίο ερμηνευτή να τραγουδά γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια καθώς και δικά του, από την 35 χρονη δημιουργική πορεία του και από τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Μαζί του, μια ομάδα κορυφαίων μουσικών..

Στο σαντούρι ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, στο βιολί ο Κυριάκος Γκουβέντας, στο πιάνο-ακκορντεόν ο Γιάννης Τσέρτος, στο μπουζούκι ο Γιάννης Πλαγιαννάκος.

Τραγουδούν επίσης η Σοφία Μέρμηγκα (και κανονάκι) και ο Φώτης Θεοδωρίδης

 

Της Καρδιάς τα Πάθη

12 αυτοτελείς  ιστορίες, τού πάθους, του έρωτα και της καρδιάς, 12 υπέροχες ξεχωριστές μελωδίες που περιλαμβάνονται στο νέο cd, δίνουν το στίγμα του Μπάμπη Τσέρτου, στην νέα σκηνή του λαϊκού τραγουδιού

Μια μεγάλη παρέα , «από αγαπημένους φίλους – συνεργάτες στιχουργούς», έδωσε την ρότα αυτού του ταξιδιού. Η Λίνα Δημοπούλου, ο Κώστας Καρτελιάς, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Χρήστος Παγώνης, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, αλλά και αυτοί που λείπουν από τούτο τον Κόσμο, αφήνοντάς μας ότι πολυτιμότερο, την Ψυχή τους, ο Κωνσταντινουπολίτης Ποιητής Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και ο Ηλίας Κατσούλης.

Στης καρδιάς τα πάθη, με οδηγό την φωνή του Μπάμπη Τσέρτου, σε μουσικές του Ανδρέα Κατσιγιάννη

Στο τραγούδι ‘’Δεν πάει άλλο πιο κάτω’’  συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος 

Παρασκευή 24  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 23.00  Μουσική σκηνή «ΞΕΦΩΤΟ»