ΕΙΔΗΣΕΙΣ
apokries

Απόκριες 2016: Αναλυτικά οι οι εκδηλώσεις του τριημέρου στη Βόρεια Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά ποιες θα είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, τους γύρω δήμους αλλά και σε γειτονικές πόλεις το Σάββατο, την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Παύλου Μελά

Από τις 18.00 στις γειτονιές της Ευκαρπίας και στην Πλατεία Δημοκρατίας ξεκινά το γλέντι με πατινάδα και παραδοσιακά ήθη και έθιμα, τραγούδια, χορό,  με τη συμμετοχή πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και της πενταμελούς ορχήστρας του Λεωνίδα Λόλα.

Δήμος Καλαμαριάς

Από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού για τους μικρούς φίλους θα δοθεί παράσταση με ξυλοπόδαρους και καλλιτέχνες δρόμου, θα ακολουθήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια  επί σκηνής, ενώ το Εργαστήρι Θεατρικού Μακιγιάζ παρέα με τα παιδιά θα επιδοθούν σε ένα παιχνίδι  Ζωγραφικής  και Μεταμόρφωσης.

ΠΕΛΛΑ

Κρύα Βρύση

Το καρναβάλι της Κρύας Βρύσης έχει και αυτό τη δική του παράδοση στην περιοχή καθώς είναι ένα από τα καρναβάλια που προσέλκυε αρκετό κόσμο εκτός περιοχής και κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο μεγάλο. Φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με πολύ χορό μεταμφιέσεις, άρματα και samba. Την Κυριακή θα γίνει ένας απίστευτος ξεσηκωμός που θα εντυπωσιάσει επισκέπτες και ντόπιους. Μια απρόβλεπτη παρέλαση που θα κάνει και φέτος το καρναβάλι της Κρύας Βρύσης να ξεχωρίσει!

Έδεσσα

Το καρναβάλι της Έδεσσας μετράει 12 χρόνια διοργάνωσης και έχει σύμμαχο του την παράδοση!

Την Έδεσσα περιβάλει μία πλούσια Λαογραφική παράδοση η οποία  μέχρι και σήμερα έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Και η παράδοση αυτή συνδέεται με αρκούδες, κουδούνια, πειράγματα,… πολύ κέφι και ζωή!

Από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την τελευταία Κυριακή της αποκριάς οι κάτοικοι της περιοχής γλεντούν, τα άρματα κατακλύζουν τον πεζόδρομο και τους δρόμους της Έδεσσας προσφέροντας ένα εντυπωσιακό καρναβαλικό θέαμα!

Αριδαία

Ένα πολλά υποσχόμενο καρναβάλι που έχει γίνει θεσμός στην Αριδαία τα τελευταία 10 χρόνια είναι το καρατζοβίτικο καρναβάλι!

Κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και περισσότερες συμμετοχές και ο κόσμος είναι πια συνδεδεμένος με το καρναβάλι που τείνει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της περιοχής. Φέτος, είναι η 10η χρονιά διοργάνωσης του καρναβαλιού και η συμμετοχή σχολείων, επιχειρήσεων και συλλόγων είναι εντυπωσιακή!

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Αριδαίας!

Όσον αφορά την Καθαρά Δευτέρα στην Αριδαία, αυτή και όλα τα τριγύρω χωριά της (Εξαπλάτανος, Άλωρο, Νεοχώρι κ.α) διοργανώνουν κούλουμα! Γιορτή κατά την οποία όλοι μαζί γλεντάνε σε παραδοσιακούς ρυθμούς, πίνουν τσίπουρο και τρώνε τα παραδοσιακά εδέσματα της μέρας!

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 20.00 ξεκινάει η νυχτερινή παρέλαση από το Ηρώο έως το Δημαρχείο, ενώ το All Star Dj Πάρτι του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου που διοργανώνεται στο «Πλατάνι του Κουρού» θα κλείσει με τον πιο χορευτικό και αποκριάτικο τρόπο την ημέρα του Σαββάτου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Παύλου Μελά

Από τις 11.00 πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου όπου θα στηθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια από τη Δημοτική Επιχείρηση ΙΡΙΣ και από τα ΚΑΠΗ Ευκαρπίας για κατασκευή χαρταετού και αποκριάτικης μάσκας και θα ακολουθήσει στη σκηνή η ψυχαγωγική ομάδα ‘’Ανεμοσκορπίσματα’’ που με παιχνίδια διαδραστικά, διαγωνισμούς και χορευτικά θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους μαζί με τους συνοδούς τους.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη στο δημαρχείο Πανοράματος, οι μικροί δημότες και επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν με εμψυχωτές και ξυλοπόδαρους, κλόουν, με θεατρικά παιχνίδια και με παντομίμα σε ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι.

Δήμος Θέρμης

Στις 12 το μεσημέρι, θα αναβιώσει το έθιμο του παραδοσιακού γάμου στην τοπική κοινότητα Περιστεράς, ένα έθιμο που κρατάει πολλά χρόνια και συνεχίζεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στη δημοτική κοινότητα Τριλόφου θα οργανωθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους όπου  θα διασκεδάσουν σε κάθε γωνιά του Δήμου μέχρι να πέσει η αυλαία του καρναβαλιού, συμμετέχοντας με πολύ κέφι σε όλες τις εκδηλώσεις όπως επιτάσσει η παράδοση.

ΝΑΟΥΣΑ

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες ντύνονται και μαζεύονται σε μπουλούκια, τα οποία, αφού πάρουν την άδεια από τον δήμαρχο, ξεχύνονται στους δρόμους, ενώ την Καθαρά Δευτέρα, οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες θα κυκλοφορούν χωρίς τα προσωπεία στην πόλη. Εκδηλώσεις για τα “Κούλουμα” θα γίνουν στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Νάουσας.

ΚΟΖΑΝΗ

Οι απόκριες στο νομό Κοζάνης γιορτάζονται από το 1938 μέχρι σήμερα, με ένα μικρό διάλλειμα που έκαναν κατά την περίοδο του πολέμου. Οι «φανοί», οι μασκαράδες που περιφέρονται σε όλη την πόλη, οι λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι μπάντες στους δρόμους, το κρασί, τα «κιχιά» και τα κεράσματα σε όλους, η έντονη σκωπτική διάθεση και η καθολική συμμετοχή στα δρώμενα, είναι τα χαρακτηριστικά των αποκριάτικων ημερών.

Το μεσημέρι της μεγάλης αποκριάς γίνεται παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων ομάδων που εκπροσωπούν την κάθε γειτονιά. Ακολουθεί η βράβευση της πιο εντυπωσιακής συμμετοχής από το Δήμο Κοζάνης, σε μια ειδική τελετή που γίνεται στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Το βράδυ της μεγάλης αποκριάς σε κάθε γειτονιά ανάβουν οι «φανοί», οι οποίοι είναι ουσιαστικά μεγάλες φωτιές, γύρω από τις οποίες χορεύουν και τραγουδούν μικροί και μεγάλοι.

Το γλέντι είναι μεγάλο, ενώ το φαγητό και το κρασί που ρέει άφθονο είναι ένα ακόμα ωραίο στιγμιότυπο της ημέρας των καρναβαλιών στην Κοζάνη.

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ

Το καρναβάλι του Σιδηροκάστρου επιστέφει δυναμικά για 20η χρονιά την Κυριακή 13 Μαρτίου προσελκύοντας επισκέπτες από ολόκληρο το νομό.

Έχει καταφέρει να αγαπηθεί πολύ από την τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν για να παρευρεθούν στο πιο γνωστό Σερραϊκό καρναβάλι!

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα γίνει στις 13 Μαρτίου θα σηματοδοτήσει την λήξει του τριωδίου και εντυπωσιακές καρναβαλικές εμφανίσεις θα δίνουν το ρυθμό σε όλο το νομό!

ΦΛΩΡΙΝΑ

Στο Ξινό Νερό πραγματοποιείται το μεγαλύτερο καρναβάλι όλης της Φλώρινας, όπου συμμετέχουν όλοι. Η αποκριά κορυφώνεται στις 3 το μεσημέρι με την έναρξη της παρέλασης από τη σχολή BOLERO αλλά και την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων. Πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν όσους το επισκεφτούν.

Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου γιορτάζονται τα κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού στην τοποθεσία Πεύκα, με χορό υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, ενώ η παραδοσιακή φασολάδα και τα νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρει ο τοπικός σύλλογος θα είναι δωρεάν σε όλους!

ΣΟΧΟΣ

Οι κουδουνοφόροι του Σοχού είναι ένα έθιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με την αποκριά. 150 χρόνια τώρα αυτό το έθιμο ζει και αναβιώνει στο Σοχό και οι κάτοικοι της περιοχής είναι μεγαλωμένοι με αυτό.

Οι εκδηλώσεις την Κυριακή της Αποκριάς αρχίζουν από το πρωί. Το μεσημέρι και μέχρι αργά το απόγευμα οργανώνεται μια παρωδία γάμου. Σύμφωνα με την τοπική δοξασία οι Κουδουνοφόροι παριστάνουν τους στρατιώτες του Αγίου Θεοδώρου, που όταν κάποτε πολιορκήθηκαν στην περιοχή του Σοχού κατόρθωσαν να ξεφύγουν φορώντας προβιές από μαύρους τράγους. Τις απογευματινές ώρες ξεκινάει ένα απίστευτο γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες του καρναβαλιού, ενώ μετά τις 8.00 το βράδυ ξεκινάει η «Σοχινή Αράπκα».

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Από τις 11.00 το πρωί η «Κατσαμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων. Την πλατεία Παραλή γεμίζουν τα χορευτικά  συγκροτήματα του  Πολιτιστικού Συλλόγου και του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.

Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφικού υλικού και αποκριάτικων στολών παλαιότερων ετών και προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον Πεζόδρομο Πολυγύρου από τις 10.00 πμ.

Στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η παρέλαση των καρναβαλιστών στην οδό Πολυτεχνείου (Ηρώο, δημαρχείο, πεζόδρομος, Έξι Βρύσες) ενώ στις 3 το μεσημέρι στήνεται μεγάλο γλέντι με το μουσικό σχήμα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» στην πλατεία Παραλή.

ΜΕΛΙΚΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η Μελίκη γιορτάζει το καρναβάλι της με πολύ παραδοσιακό τρόπο. Ανάμεσα στα δρώμενα που θα διοργανώσει ο δήμος θα είναι η αναβίωση παραδοσιακού γάμου στην κεντρική πλατεία της Μελίκης με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της Μελίκης και άλλων περιοχών.

Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το παραδοσιακό κάψιμο των κέδρων και γλέντι στην κεντρική πλατεία του Νεοκάστρου την Κυριακή 13 Μαρτίου.

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και προσφορά εδεσμάτων και χαρταετών διοργανώνονται για την Καθαρά Δευτέρα, στις Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Κούλουμα στον Κέδρινο Λόφο

Εκδήλωση με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» στον Κέδρινο Λόφο (Σέϊχ Σου – πλατεία Π. Τσιάτρα), από τις 11.00 έως τις 15.00. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και χαρταετοί, ενώ θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ θα γίνει διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων στο χώρο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη).

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στην Τούμπα

Με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία, την Κρήτη και τον Πόντο, η 4η Δημοτική  Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Κούλουμα 2016» στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη και Παπαηλιάκη), από τις 10.30, στη διάρκεια της οποίας θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα.

Παραδοσιακά εδέσματα στο άλσος της Νέας Ελβετίας

Η 5η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε όλοι να γίνουμε μια παρέα» στο άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11.00, με τη συμμετοχή των «Χάλκινων της Γουμένισσας» και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες με αποκριάτικες ζωγραφιές και σχέδια, με τους διασκεδαστές «Face Painter».

 «Κούλουμα 2016» στην Τριανδρία

Με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Κούλουμα 2016», που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου, από τις 11.00, όπου και θα μοιραστούν στα παιδιά χαρταετοί. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Δήμος Παύλου Μελά

Τη Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 11.00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με παραδοσιακή φασολάδα, χαλβά, παραδοσιακό γλέντι και πέταγμα χαρταετού.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου, η γιορτή φέτος θα στηθεί στη συμβολή της οδού Ηπείρου με τη Λεωφόρο ΟΧΙ, υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Ηρακλή Χατζηνικολάου, ενώ σε περίπτωση βροχής το γλέντι θα μεταφερθεί στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Στη Δ.Ε. Νεάπολης, το Ανοιχτό Θέατρο θα φιλοξενήσει όσους θέλουν να το γλεντήσουν με την Πανωραία και τη μουσική της παρέα. Εάν ο καιρός είναι βροχερός, η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο μπάσκετ ΕΑΚ (περιοχή Στρεμπενιώτη).

Στη Δ.Ε. Πεύκων τον κόσμο θα υποδεχτούν στο άλσος «Πατήρ Μεταξά» το μουσικό σχήμα «Διπλανά Θρανία» και ο πολιτιστικός-αιμοδοτικός σύλλογος κατοίκων Πεύκων.

Στη Δ.Ε. Συκεών, η Δενδροφυτεία αναμένεται να γεμίσει από επισκέπτες που θα απολαύσουν τον Βασίλη Πρατσινάκη και το συγκρότημά του, ενώ σε περίπτωση βροχής το γλέντι θα μεταφερθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου -5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών.

Τα παιδικά πάρτι: Την ίδια ώρα, με δύο ακόμη παιδικά πάρτι «κλείνει» για φέτος ο κύκλος των… μπλόκων των μεταμφιεσμένων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, το πάρτι διοργανώνεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 6), και μεθαύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, το παιδικό πάρτι θα στηθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.

Δήμος Καλαμαριάς

Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί «υπόσχεται» ο Δήμος Καλαμαριάς. Εκατοντάδες κιλά φασόλια θα αρχίσουν από πολύ νωρίς να βράζουν και μαζί με λαγάνες, ντολμαδάκια και ποικιλία από διάφορα άλλα σαρακοστιανά που θα απλωθούν στο μεγάλο υπαίθριο τραπέζι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, όλοι όσοι βρεθούν εκείνη τη μέρα στην Καλαμαριά, έτσι όπως το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.

Παράλληλα  το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Βολίκα  θα πλημμυρίσει το χώρο με  καλό παραδοσιακό τραγούδι. Η εκδήλωση  θα ξεκινήσει από τις 10.30 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι (10.30 – 14.00), στον ανοιχτό χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα – ένα χώρο που βρίσκεται στην καρδιά της Καλαμαριάς και «επιτρέπει» την παραδοσιακή έξοδο των πολιτών στη φύση.

Παραπονεμένοι όμως δεν πρόκειται να μείνουν και οι μικροί φίλοι στους οποίους  θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί, ενώ ο χώρος ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Στο Πάρκο Γαλανού στο Πανόραμα στις 11.00 το πρωί. Προσφέρονται σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και χαρταετοί για τους μικρούς μας φίλους! Την εκδήλωση θα πλαισιώσει παραδοσιακή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα.

Δήμος Θέρμης

Η Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί στο Φράγμα Θέρμης  στις 11:00 το πρωί με το πέταγμα του αετού στον ωραιότερο φυσικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει συγκρότημα δημοτικής μουσικής, ενώ τα σαρακοστιανά εδέσματα και η λαγάνα θα κυριαρχούν.

ΚΟΖΑΝΗ

Την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνονται σε διάφορα σημεία του νομού εκδηλώσεις, όπου επισκέπτες και ντόπιοι μπορούν να γευτούν τα παραδοσιακά φαγητά που επιτάσσει η μέρα.

ΣΟΧΟΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Καθαρά Δευτέρα:

Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεώργιου Σοχού – 11:00 – 13:00: παραδοσιακοί χοροί από:

– Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Ναυπλίου

– Σύνδεσμο Βερτισκιωτών Ν. Θεσσαλονίκης

– Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροποτάμου Δράμας

– Χορευτικά Τμήματα Συλλόγων Σοχού (Λαογραφικής ομάδας Γυναικών Σοχού, Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού, Κοινωφελή Συλλόγου Αγίου Χριστοφόρου Σοχού).

13:00 – 14:30: Παρασκευή και μοίρασμα παραδοσιακής φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων.

14:00 – 15:00: «ΠΡΟΣΤΑΒΑΝΙ» το έθιμο της συγχώρεσης.

15:00: ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

– ΔΡΩΜΕΝΟ Καρναβαλιού «Μπαμπόγεροι – Τζαμάλα». Τοπική Κοινότητα Βερτίσκου.

– ΔΡΩΜΕΝΟ «Οι Αράπηδες» από τα μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροποτάμου Δράμας.

– ΠΕΖΟΠΟΡΑ και άλλα τμήματα κατοίκων του Σοχού, μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

– Έθιμο παραδοσιακού γάμου Σοχού «ΜΠΟΥΓΚΑΖΙΑΪΑ».

Οι συγγενείς σε ένδειξη της τιμής της νύφης μεταφέρουν τα προσωπικά της αντικείμενα σε μπόγους και τον μπακλαβά σε χάλκινο σινί που κερνούσε η νύφη σ’ όλους τους καλεσμένους της μαζί με γλυκό ρακί.

16:00: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΣΟΧΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.