eidomeni mar16ac

Απεργία πείνας στην Ειδομένη μετά το ατύχημα του 13χρονου Σύρου

Απεργία πείνας ξεκινούν πρόσφυγες στην Ειδομένη, μετά το ατύχημα που είχε νωρίτερα ένας 13χρονος Σύρος που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ο οποίος χτυπήθηκε από ρεύμα στο σιδηροδρομικό σταθμό, δίπλα στον καταυλισμό.

Όπως ενημερώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, το ατύχημα του 13χρονου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απελπισίας για τους χιλιάδες πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη και κάποιοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Ο 13χρονος Σύρος νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το άτυχο παιδί έπαιζε μαζί με άλλα δύο σε οροφή βαγονιού όταν χτυπήθηκαν και τα τρία από ρεύμα. Ωστόσο, μόνο ο 13χρονος έφερε εκτεταμένα εγκαύματα στο σώμα του και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία, μετά και τους νέους περιορισμούς που έθεσαν οι αρχές της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με αυτούς, θα γίνεται διαχωρισμός ακόμη και μεταξύ των Σύρων προσφύγων, ανάλογα από ποια πόλη προέρχονται! Βέβαια, τα σύνορα παραμένουν κλειστά και από τις 6 τα ξημερώματα δεν έχει επιτραπεί σε κανέναν η διέλευση!

Φωτο Γ. Κατσάγγελος

Πηγή: newsit