ΕΙΔΗΣΕΙΣ
pamak

«Ανοιχτή πρόσβαση και Πανεπιστήμια» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 28/9

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, που αφορά στην απελευθέρωση μέσω διαδικτύου του ακαδημαϊκού υλικού που προκύπτει από την έρευνα, πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30πμ, στην αίθουσα συνεδρίων του ιδρύματος.

Η ημερίδα με τίτλο «Ανοιχτή Πρόσβαση και Πανεπιστήμια«,  διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του ΠΑ.ΜΑΚ και παρουσιάζει το  Open Access (ανοιχτή πρόσβαση) που ακολουθούν ως μέθοδο επιστημονικής δημοσίευσης, τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου, με τεράστια οφέλη στους συγγραφείς, στους εκδότες, στα πανεπιστήμια, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Το Open Access μπορεί να προσφέρει ελεύθερη διαδικτυακή πρόσβαση σε ψηφιακό, ακαδημαϊκό και επιστημονικό υλικό που προκύπτει από έρευνα και διαδικασίες επιστημονικής αξιολόγησης. Τα αποτελέσματα ερευνών, δηλαδή, διαθέσιμα σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Χωρίς καμία απολύτως πληρωμή, σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 3 της Πράξης με τίτλο: «Ακαδημαϊκό περιεχόμενο ανοικτής πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Υπηρεσίες οργάνωσης, προβολής, έκδοσης και διασύνδεσης του»(ΕΣΠΑ, ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση») και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και εθνικούς πόρους.

Περισσότερες πληροφορίες: openaccess.lib.uom.gr/conference