Αναμένονται δυναμικές αντιδράσεις για το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (φωτό)

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ιδιωτικών συνεργείων και στρατιωτικών, για τη διαμόρφωση και την προετοιμασία των χώρων του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων της Θεσσαλονίκης, σε περιοχή του Δήμου Δέλτα.

Μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιούνται είναι και η κατασκευή περίφραξης, αφού το πρώην εγκατελλειμένο στρατόπεδο δεν διαθέτει, ενώ θα απαιτηθούν πολλές μέρες και για την προετοιμασία των ξενώνων.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πάντως, όπως έδειξαν και στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Δέλτα με πρωτοβουλία του δημάρχου Ε.Φωτόπουλου, δείχνουν πως είναι διατεθειμένοι να αρχίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις ενδεχομένως και από αύριο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια πρώτη οργανωμένη συγκέντρωση ίσως αύριο το πρωί, πρωτοβουλία που αν επιτευχθεί, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των αντιδράσεων από τη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι εξάλλου, συνέστησαν και επιτροπή αγώνα η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει το πώς και πότε θα εκδηλωθεί η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή του κέντρου υποδοχής, ενώ τίθεται και το ερώτημα τι θα πράξει η δημοτική αρχή, η οποία προς το παρόν αρκέστηκε στο να εκφράσει την άρνηση της να συναινέσει στη δημιουργία του κέντρου υποδοχής.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Δήμο Δέλτα:

kentro-ypodoxis-prosfygon-sindou6 kentro-ypodoxis-prosfygon-sindou5 kentro-ypodoxis-prosfygon-sindou4 kentro-ypodoxis-prosfygon-sindou3 kentro-ypodoxis-prosfygon-sindou2 kentro-ypodoxis-prosfygon-sindou1

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης