ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστοφορίδης: Όχι μόνο θα πιάσουμε τον στόχο αλλά την καλύτερη ανάπτυξη της 10ετίας

Στην προσπάθεια αλλαγής αφηγήματος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

 

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Δέκα στην ενημέρωση» ήταν καλεσμένος τη Δευτέρα ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας παρουσιάζοντας την Ελλάδα να τρέχει με ανάπτυξη 0,8% το β’ τρίμηνο του 2017 τόνισε: «Σκεφτείτε πως το θετικό αυτό αποτέλεσμα ήρθε την ώρα που υπήρχε ακόμα η διαπραγμάτευση της αξιολόγησης. Και φυσικά πάντα σε πλαίσιο καταστροφολογίας, το οποίο προσπαθούν να… περάσουν προς τα έξω η ΝΔ και κάποια ΜΜΕ. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ανάπτυξη. Το επόμενο τρίμηνο που θα έχει και τα αποτελέσματα του τουρισμού, ο οποίος… έσκισε, θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Όχι μόνο θα πιάσουμε τον αναθεωρημένο στόχο αλλά την καλύτερη ανάπτυξη της 10ετίας. Οι καταστροφολόγοι περίμεναν το α’ τρίμηνο ύφεση και είχαμε ανάπτυξη, το β’ τρίμηνο έχουμε πάλι ανάπτυξη. Άρα τα μηνύματα είναι θετικά.

Δεν είναι τυχαίο πως για 8ο διαδοχικό μήνα αυξάνεται ο τζίρος της βιομηχανίας, αλλά και στο λιανικό εμπόριο. Την ίδια ώρα για 3ο συνεχόμενο μήνα αυξάνονται οι καταθέσεις, ενώ πενταπλασιάστηκαν οι επενδύσεις το πρώτο 7μηνο του 2017. Επιχείρησαν μάλιστα κάποια ΜΜΕ να τονίσουν πως το 1/3 των Ελλήνων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μιλάμε συγκεκριμένα για το 28% όταν πέρσι δεν πλήρωσε την πρώτη δόση το 30%. Ακόμα και αυτή η μικρή διαφορά είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στα όσα πρόκειται να πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, υπογράμμισε: «Ο  πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό στη ΔΕΘ και θα περιγράψει τις πρωτοβουλίες για τη δίκαιη ανάπτυξη. Ο κόσμος, ακόμη, ζορίζεται, αλλά η αλήθεια είναι πως τα πράγματα πάνε καλύτερα. Το δείχνουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας».

Συνεχίζοντας και σχολιάζοντας την αλλαγή στάση της ΝΔ, τόνισε: «Ακόμα και η ΝΔ το παραδέχεται πλέον. Τώρα βλέπουμε να επιχειρεί να αλλάξει αφήγημα. Από εκεί που έλεγαν πως η χώρα καταστρέφεται, ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεξί χέρι του Κυριάκου, μας είπε πως η οικονομία πάει καλύτερα. Είπε βέβαια πως η ΝΔ θα τα έκανε καλύτερα αλλά η ουσία είναι η εξής: Πώς μπορεί να υποστηρίξει πλέον η ΝΔ πως καταστρεφόμαστε όταν ο αντιπρόεδρος λέει πως τα πράγματα πάνε καλύτερα;

Πόσες φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση; Τι να κάνουμε που τα πράγματα δεν είναι έτσι; Αλλάζει αφήγημα η ΝΔ γιατί δεν της βγαίνει, η κυβέρνηση έχει δύο ακόμα χρόνια διακυβέρνησης και θα είναι δύο χρόνια ανάπτυξης. Και ένα ακόμα παράδειγμα αλλαγής στάσης. Η κ. Ασημακόπουλου παραδέχθηκε τις προάλλες πως διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες τελικά θα γίνει με το νόμο Παππά. Και τι δεν είχαν πει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναγκάζονται πλέον και αποδέχονται την πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, είπε: «Η ουσία είναι να μας πει η κεντροαριστερά τι θέλει να κάνει. Μία κεντροαριστερά που σκέφτεται να συγκυβερνήσει με τον Άδωνι και τον Βορίδη δεν είναι κεντροαριστερά».

Όσο για τη γ’ αξιολόγηση και την επικείμενη επίσκεψη Μακρόν, τόνισε: «Θα είναι διαφορετική γιατί πλέον δεν θα έχει δημοσιονομικά. Θα είναι πιο εύκολη. Η β’ αξιολόγηση ήταν πιο σύνθετη και δύσκολη καθώς ήταν στο τραπέζι το χρέος και εκεί η κυβέρνηση είχε πάλι επιτυχία. Όσο για την επίσκεψη Μακρόν, δεν είναι τυχαίο πως έρχεται εδώ λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές».